RSS

Aardbei-Aspergetocht

Volgende afbeelding 0/0

Aardbei-Aspergetocht

Van: 3 jun 2012 12:00 Tot: 4 jun 2012 01:59 Agenda

Op zondag 3 juni 2012 a.s. wordt voor de 13e keer de Aardbei-Aspergetocht in Vasse georganiseerd door de ondernemersvereniging van Vasse i.s.m. drie boerenbedrijven:

  • Oude Luttikhuis (aspergeteeltbedrijf)
  • De Manderveense Aardbei (aardbeienteeltbedrijf)
  • '’t Hoepel (kaas- en zuivelboerderij)

Op het” aspergeteeltbedrijf Oude Luttikhuis” in Mander kunnen de mensen meelopen met een rondleiding over het land om te zien hoe de asperges worden geoogst. Daarna ziet u het wassen, en sorteren van de asperges. Ook kunt u zien hoe de aspergeschilmachine werkt. Tevens draait er een film. Verder kan men aspergesoep eten en het Twents Wijnhuis staat er met bijpassende wijnen. Ook kunnen de mensen asperges kopen.

 

Op het aardbeiteeltbedrijf “De Manderveense Aardbei” krijgen de bezoekers een rondleiding waarbij alles wordt verteld over het planten, plukken en het verzorgen van de aardbeien. Men kan tevens jams en sauzen proeven in de proeverij. Ook kunt u aardbeien kopen in het speciale aardbeienwinkeltje. Een kopje koffie of thee met een Twentse beschuit met aardbeien staat ook klaar. Of een heerlijk ijsje met verse aardbeien...

 

Bij “kaas- en zuivelboerderij ’'t Hoepel” kunt u de zuivelbereidingruimte, de kaasmakerij en de kaasopslag waar de kazen liggen te rijpen via glas bezichtigen. Op een film kunt u zien hoe boerenkaas op ambachtelijke wijze geproduceerd wordt en ook de bereiding van boerenkarnemelk, yoghurt, kwark en boter. Natuurlijk kunt u ook al deze producten kopen in de boerderijwinkel.

 

Op al deze bedrijven is tevens een open dag.

 

 

De tochten

Deelnemers kunnen kiezen tussen wandelen, fietsen of een autoroute, i.c.m. een bezoek aan de drie bedrijven. De routes gaan door de prachtigste gebieden van Vasse en omgeving, over de essen, beekdalen en door de bosrijke natuurgebieden. Ook voor toeristen en vakantiegangers is het een prachtige gelegenheid om het Twentse Vasse en haar nabije omgeving te verkennen en ontdekken.

 

De wandel- en fietstocht lopen langs karakteristieke plekken in Vasse, Mander, Manderveen en omstreken. De autotocht laat u meer mooie plekken in Noordoost Twente zien.

 

Wandelroute: +/- 12 km.
De fietsroute: +/- 20 km.
De autoroute: +/- 90 km.

 

Het start- en eindpunt is hotel Tante Sien aan de Denekamperweg (tel. 0541-680208) in Vasse. Aanmelden kan tussen 10.00 en 14.00 uur.

 

Kosten voor wandelaars en fietsers zijn €2,50 p.p. en per auto€ €5 p.p. (kinderen onder de 12 jaar mogen gratis).