Albergse paardensportvereniging houdt concours in Geesteren

Foto: Twentse Ros

Het jaarlijkse concours van Het Twentse Ros verhuist van Albergen naar Geesteren. De paardensportvereniging heeft de terreinen van Huzink/Haarhuis aan de Denekamperweg te Geesteren, waar ook ieder jaar CSI Twente plaatsvindt, uitgekozen als nieuwe locatie.Aanleiding hiervan is het feit dat Het Twentse Ros niet meer het terrein van de familie Kemna, waar voorheen het concours altijd werd gehouden, kan gebruiken. De grond krijgt namelijk de functie van maïsakker en is daardoor niet meer beschikbaar voor het evenement.

Het bestuur van Albergse vereniging betreurt dat ze het niet meer in Albergen kunnen houden. “Voor de organisatie van Het Twentse Ros werd al gauw duidelijk dat men moest kiezen voor de vorig jaar nieuw aangelegde zandpiste op de terreinen van Huzink/Haarhuis. Ruiters en amazones rijden tegenwoordig graag op deze topbodems en het vinden van een geschikte accommodatie in Albergen is niet zo eenvoudig. Daarnaast stelt het bestuur de sport voorop en dan is de keuze niet moeilijk meer.”

Bijzonder blij is de organisatie dat zij ook in 2014 weer de KNHS-competities mag organiseren voor de selectie van de Europese kampioenschappen. Nieuw is een wedstrijd voor ruiters en amazones in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar. Deze zogeheten Children-wedstrijden zijn nog niet zo bekend in Nederland, maar in Amerika worden deze wekelijks verreden.

Het concours vindt plaats in het 3e weekend van april. Omdat de accommodatie in Geesteren kleiner is dan het terrein in Albergen, wordt het programma wel aangepast. Zo worden de dressuurwedstrijden al op dinsdag en woensdag verreden. Op donderdag is het oefenspringen en de overige disciplines zijn in het paasweekend.

Voor de jonge bezoekers verrijst er een heus kinderdorp met een clown, pony rijden, schminken etc.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen