Advies over gezonde voeding in bibliotheek Geesteren

Foto: CC0

In de maand april besteedt de Geesterse bibliotheek aandacht aan gezonde (biologische) voeding. Zo is er een thematafel ingericht waar onder andere boeken en folders te vinden zijn over de feiten en fabels van biologische voeding, over suikers, goede vetten en pure ingredienten.De belangrijkste factor voor een fit en gezond lichaam is voeding. En dat is de reden waarom er in de huidige maatschappij steeds meer aandacht is voor een goed en gezond eetpatroon. De moderne mens eet namelijk ook steeds meer ‘modern’ eten. Voeding met conserveringsmiddelen, emulgatoren en kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

In ons voedsel zitten steeds minder natuurlijk voedingsstoffen en men nuttigt te weinig producten als fruit, groenten, water en gezonde vetten. Maar het kan ook anders. Door bewust goede voeding te eten kan men ondervinden dat eenieders gezondheid nog verbetert kan worden, dat klachten minder worden of zelfs verdwijnen en de energie toeneemt.

‘Je bent wat je eet’
Gezonde, natuurlijke voeding helpt kinderen om zich lichamelijk, geestelijk en emotioneel optimaal te ontwikkelen. De basis hiervoor wordt gelegd vóór en tijdens de zwangerschap en in de eerste levensjaren. Kinderen kunnen al in hun eerste levensjaar een overgevoelige reactie vertonen op bijvoorbeeld kleine of normale hoeveelheden geluid, stress, huisstofmijt en schimmelsporen in de lucht. Net als op bepaalde bestanddelen in huidverzorgingsmiddelen en voeding, zoals synthetische kleurstoffen, koemelk, ei, noten, pinda’s, soja, tarwe en citrusfruit.

Vrijdag 25 april is Daphne van Wietmarschen, orthomoleculair voedingstherapeut, aanwezig in de bibliotheek. Graag geeft zij advies over gezonde voeding, ook voor kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen