Nachtwandeling naar de Galgenberg

Zaterdagavond 25 oktober is er een avondwandeling bij de Molen van Frans. Landschap Overijssel organiseert deze avond in het kader van de landelijke ‘Nacht van de Nacht’. Ervaar het duister op één van de donkerste plekken van het land en loop met een gids mee de Galgenberg op. 

Samen met een gids ga je op pad in het bos op de Galgenberg, het gebied vlakbij het bezoekerscentrum Molen van Frans. Het enige licht is dat van de zaklamp van de gids. Zo ervaar je het beste wat stilte is en hoe goed je eigenlijk ziet in het donker. Onderweg vertelt de gids ook nog een mooi natuurverhaal. De wandeling wordt afgesloten met een heerlijke kop warme chocolademelk.
Nacht van de Nacht
Het is alweer de 9e Nacht van de Nacht. Met de Nacht van de Nacht willen natuurorganisaties zoals Landschap Overijssel mensen laten genieten van de donkere nacht en aandacht vragen voor het belang van het behoud van het donker. ’s Nachts geen overbodige verlichting!
Waar en wanneer?
De avondwandeling begint om 19.00 uur en start op de parkeerplaats van de Molen van Bels, Bergweg 8, Mander. De kosten voor deelname bedragen €3 per persoon, (kinderen €1,50). Donateurs van Landschap Overijssel mogen op vertoon van hun pas gratis deelnemen. Opgave is niet nodig.
Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen