Najaarskermis Tubbergen pakt dit jaar extra uit

Foto: CC0

Tubbergse horecabedrijven hebben onlangs hun koppen bij elkaar gestoken om de traditionele najaarskermis nog meer ‘Schwung’ te geven. Fortkamp, Fox en ’t Oale Roadhoes runnen daarom weer samen de feesttent op het centrumplein, alwaar in het weekend van 24 t/m 26 oktober uiteenlopende evenementen plaats gaan vinden.

De jaarlijkse kermis in het najaar, welke op vrijdag 24 oktober van start gaat, wordt opnieuw midden in het centrum van Tubbergen gehouden. Het centrale plein tegenover het gemeentehuis is dan gevuld met een scala aan kermisattracties. Maar waar de feesttent in voorgaande jaren op de parkeerplaats naast Deterink geplaatst was, is ditmaal de locatie gepland bij het pand van PhoneHouse. “Eerder waren bijna een beetje weggedrukt van de kermis en dat is natuurlijk erg jammer. Nu het centrum een stuk mooier is, willen wij het liefst midden tussen de kermisexploitanten staan. Echter, omwille van belangrijke aspecten als vluchtroutes en brandveiligheid kan dat jammer genoeg niet. Al zijn we, nu we een plekje hebben aan de zijkant, ook erg tevreden”, legt Harry Wijering van HCR Fortkamp uit.
Lijn omhoog gevonden
Het komt niet uit de lucht vallen dat de horeca-ondernemers deze samenwerking aangaan. Wijering: “Destijds zijn we met z’n drieën een bepaalde weg ingeslagen om zodoende meer samen te werken. Niet meer zoals vroeger ‘elkaar tegen de haren instrijken’. Nee, ook gewoon rekening houden met elkaar. Natuurlijk komt daarbij iedereen op voor zijn eigen toko, maar er is simpelweg een gezamenlijk belang. Dit is het 4e jaar nu dat we tezamen een feesttent bestieren tijdens de najaarskermis en het is eigenlijk nauwelijks kostendekkend. Je zit met kosten voor de tent, logistiek als de kassa en toiletten, enzovoorts. Toch lukt het ieder jaar weer allemaal. Maar om het geld hoeven we het dus niet te doen. Daar gaat het bovendien niet om. We hebben nu een betere plek en ik heb echt het gevoel dat er meer ‘Schwung’ in zit, hier in Tubbergen. Het gaat dus de goede kant op. Ik ben ook erg blij met de herinrichting. Dat soort ‘randgebeuren’ is zoveel beter dan eerst. Daarom pakken we dit jaar extra uit.”
De najaarskermis in Tubbergen is dit jaar gedurende het weekend van 24 t/m 26 oktober. Iedere dag is de entree vrij.
Vrijdag 24 oktober
15.00 uur – Opening kermis
17.00 uur – Bedrijvenuurtje in de feesttent (live muziek)
22.00 uur – Toronto Drive-inn
Zaterdag 25 oktober
Gehele dag kermis
Vanaf 21.00 uur feest in de tent met Contraband (Douwe Draaijer, Joost Lucas, Wouter Eidhof, Rob Horstman)
Zondag 26 oktober
Gehele dag kermis
Frühshoppen vanaf 12.00 uur in de tent, o.l.v. De Fortburgers en m.m.v. shantykoor De Schuytenvaerders. Aansluitend optredens van de Original Reggetaler Spatzen met Oberkrainer musik.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen