‘Winter in aantocht’ bij Vasse

De winter staat voor de deur en dan is er in de natuur meer te zien dan je denkt. Daarom organiseert Landschap Overijssel op zaterdagmiddag 1 november de themawandeling ‘Winter in aantocht’ in het Dal van de Mosbeek. Deelnemers gaan mee onder begeleiding van gids. Hij laat iedereen ontdekken wat er gedurende de winter in de natuur te zien is. De wandeling begint om 14.00 uur bij de Molen van Bels en duurt ongeveer 2 uur.

De natuur maakt zich op voor de winter. Ganzen trekken over, eekhoorns leggen hun wintervoorraad aan, het blad is van de bomen en veel dieren zoeken een plekje om te overwinteren. Maar er is nog veel meer te ontdekken in de natuur. En dat laat de natuurgids van Landschap Overijssel graag tijdens de mooie wandeling ‘Winter in aantocht’ zien.
Deelnemers wandelen 2 uur lang door het glooiende Dal van de Mosbeek, dus genoeg tijd om meer over dit bijzondere landschap te leren en van te genieten. Tips voor de wandeling: Trek goede schoenen aan en neem een verrekijker mee.
 
Waar en wanneer?
De winterwandeling is zaterdag 1 november van 14.00 tot circa 16.00 uur. Gestart wordt op de parkeerplaats bij de Molen van Bels aan de Bergweg 9 in Mander/Vasse. De kosten zijn €3 per persoon, kinderen betalen €1,50. Donateurs van Landschap Overijssel mogen overigens gratis mee op vertoon van hun ledenpas.
Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen