Landelijke Natuurwerkdag 2014 van start op OosteriksErf in Vasse

Foto: CC0

Aanstaande zaterdag is het weer landelijke Natuurwerkdag, een grote vrijwilligersactie waarbij jong en oud samen de handen uit de mouwen steken in de natuur. Dit jaar wordt de Natuurwerkdag landelijk geopend door Hester Maij, gedeputeerde van de provincie Overijssel, op natuurspeelplek OosteriksErf in Vasse. Zij gaat daarna met haar kinderen en wethouder Erik Volmerink aan de slag om de natuurspeelplek nog mooier te maken voor kinderen en voor dieren.

Werken in de natuur is niet alleen nuttig, maar vooral ook gezellig. Samen met familie, vrienden en vele anderen ben je buiten bezig. In Overijssel ondersteunt Landschap Overijssel een recordaantal van 45 werklocaties met o.m. professioneel gereedschap en begeleiding.
Samen aan de slag
Tijdens de natuurwerkdag gaan zo’n 11.000 mensen samen aan de slag om overal in Nederland de natuur nog mooier te maken. Zo ook op OosteriksErf, een avontuurlijke natuurspeelplek voor kinderen die door enthousiaste bewoners van Vasse is ontworpen en aangelegd. Het is niet alleen voor kinderen een heerlijke plek, ook dieren en planten voelen zich er thuis. Op 1 november krijgen ook op het OosteriksErf kleinere dieren een schuilplek met de aanleg van een takkenril. Met de aanleg van een wilgentenen hut krijgen kinderen een plekje voor zichzelf. Help je mee? Akkerbloemen en rogge worden tijdens de natuurwerkdag ingezaaid, zodat ook vlinders en bijen er voedsel kunnen vinden. De jonge berken en elzen rond de poel mogen weg. En wie helpt bij het maken van een vuurstookplek? Door het samen te doen krijgt de natuur in Nederland in één dag een flinke oppepper.
 
Leef je uit!
Op verschillende werklocaties kunnen kinderen jonger dan twaalf jaar onder begeleiding van hun ouders meehelpen. Middelbare scholieren kunnen er aan de slag voor hun maatschappelijke stage. Trek wel altijd stevige schoenen en oude kleding aan. Je hoeft alleen je eigen brood mee te nemen. Voor gereedschap, koffie, thee, chocolademelk en/of soep wordt gezorgd. Om te zorgen dat er voldoende is, moet je je wel aanmelden via www.natuurwerkdag.nl. Op deze site vind je ook alle informatie over alle werklocaties van de Natuurwerkdag in Nederland.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen