De gemeente biedt hulp…

Wilt u een (groot) evenement organiseren, zoals een buurtfeest, braderie, optocht, feest of een sportwedstrijd op de openbare weg? Wilt u misschien een standplaats aanvragen? Of bent u horecaondernemer en wilt u meer informatie over op te zetten evenementen? Een behoorlijke klus als u het allemaal volgens de regels wilt doen. De gemeente Tubbergen en de gemeente Dinkelland gaan inwoners daarom hiermee helpen.

“Waar moet ik beginnen?”, vraagt u zich wellicht af. Als u niet eerder met dit bijltje heeft gehakt, kan dit best lastig zijn. Het behelst onder andere het invullen van allerlei formulieren en het beantwoorden van verschillende vragen. De gemeente wil aanvragers daarom een helpende hand bieden en een beetje op weg helpen. Dit gebeurt tijdens speciaal georganiseerde informatieavonden rondom deze thema’s. Deze informatieavonden zijn te bezoeken voor alle evenementenorganisatoren, maar ook voor horecaondernemers en voor mensen die bijvoorbeeld een standplaats willen aanvragen. 
Dorpshuizen als geschikte locatie
De informatieavonden worden gehouden in de dorpshuizen van Weerselo, Tilligte, Fleringen en Langeveen. Inwoners van de gemeente Dinkelland zijn uiteraard ook welkom tijdens een informatieavond op een locatie in de gemeente Tubbergen, omgekeerd uiteraard ook. Men mag zelf bepalen welke locatie het meest geschikt is.
Vooroverleg op locatie
Naast de organisatie van de deze informatiebijeenkomst zijn de gemeenten Dinkelland en Tubbergen van plan om het vooroverleg bij evenementen meer op locatie te houden. Zo ontstaat er een beter inzicht van de locatie en de situatie ter plekke. Inmiddels is hiermee een pilot gestart en deze wordt als zeer positief ervaren.
Welkom voor eerste bijeenkomst
De eerste bijeenkomst is vanavond, woensdag 29 oktober, om 19.00 uur in het Kulturhus in Fleringen. Er hebben zich verschillende partijen aangemeld voor deze avond.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen