Nieuwe opzet en loting Midwinterfutsaltoernooi 2014

Foto:

De Futsalcommissie van Sportvereniging Vasse kijkt alweer met spanning uit naar de aftrap van de 32e editie van het Midwinterfutsaltoernooi. De opzet is t.o.v. voorgaande jaren wel iets anders.

Op Tweede Kerstdag vindt ook dit jaar weer het traditionele eindejaarstoernooi plaats. De Burgemeester Verdegaalhal in Tubbergen fungeert wederom als speellocatie. Het doel van het toernooi is om iedereen te kunnen laten genieten van een professioneel opgezet toernooi van kwalitatief hoog niveau. Met voetballers die spelen in verschillende klassen van de KNVB, kan het publiek hopelijk ook dit jaar weer genieten van hoogstaand voetbal. De wedstrijden zullen worden geleid door ervaren futsal-scheidsrechters.
Gewijzigde opzet
In tegenstelling tot voorgaande jaren is de opzet van het toernooi iets gewijzigd. Deze wijzigingen zijn met name bedoeld om de spanning in de onderlinge wedstrijden te vergroten en de deelnemende elftallen extra kansen op een finaleplaats te geven. Dit betekent concreet dat de winnaar van 2013, TVC’28, in 2014 maar met 1 team aan het toernooi deelneemt. Hierdoor bestaat het totale deelnemersveld uit 9 eerste elftallen, verdeeld over een poule van 4 en 5 teams. Daarnaast worden de traditionele kruisfinales weer ingevoerd, waardoor ook de nummers 2 van beide poules A en B nog kans maken om een finaleplaats te bemachtigen. Dit verhoogt de spanning én kansen van alle teams op een mogelijke finaleplaats.
De winnaars van de kruisfinales gaan vanzelfsprekend naar de finale. De verliezers van de kruisfinales nemen ieder 5 penalty’s (of zoveel als nodig) voor de plekken 3 en 4 van het toernooi. Tevens zal de uitreiking van de Zilveren schoen vóór de finale plaatsvinden, evenals de uitreiking van de plekken 3 en 4. Na de finale zal de prijsuitreiking van de plekken 1 en 2 plaatsvinden. 
Loting in de voetbalraad
In de voetbalraad van de Gemeente Tubbergen is afgelopen woensdag geloot voor poule-indeling.
Poule A:
  1. SV Vasse
  2. De Tukkers
  3. STEVO
  4. Manderveen
  5. Fleringen
Poule B:
  1. TVC’28
  2. Langeveen
  3. Reutum
  4. MVV’29
loting
Op bijgaande foto verricht de nieuwe preses van VV Reutum, Hetty Olde Loohuis, de trekking voor het komende Midwinterfutsaltoernooi. Meer informatie rondom dit toernooi? Volg ons op twitter via @svvasse.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen