Kinderen gaan pepernoten bakken met Sinterklaas en Zwarte Piet

Foto: Landschap Overijssel

Komende zondag is het weer pepernotendag bij de Molen van Frans. Kinderen kunnen deze middag zelf hun eigen pepernoten kneden en bakken. Ook kunnen ze van marsepein figuurtjes maken.

De eeuwenoude takkenoven van de Molen van Frans is dan flink heet opgestookt, zodat de pepernoten in mum van tijd gaar zijn.
Pepernoten in de takkenoven
In de watermolen van Frans in Mander staat al eeuwenlang een grote oven, gemetseld van steen. Hier worden grote takkenbossen in gebrand, zodat de oven goed heet wordt. Vroeger bakte de molenaar hier allerlei lekkers in van het graan dat de watermolen maalde.
Op zondag 30 november kunnen kinderen zelf komen bakken: pepernoten! Zelfgemaakte pepernoten zijn toch het allerlekkerst? Bovendien is er marsepein om zelf figuurtjes van te maken. Kortom, dat wordt een gezellige en smakelijke middag! En misschien vinden Sinterklaas en zijn Pieten ook nog even tijd om langs te komen…
Waar en wanneer?
De kindermiddag is van 12.00 tot 17.00 uur. Locatie is het bezoekerscentrum Molen van Frans (Oosteriksweg 26 te Mander). De bijdrage voor het pepernoten bakken en marsepeinfiguren maken is €2,50 per kind.
Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen