Hezinger Grens Classic, een tocht met sterren

Foto:

Dit najaar houdt de Wieler Toer Club uit Geesteren haar tweede mountainbike toertocht. Op zondag 7 december zal de Hezinger Grens Classic verreden worden. Er ligt dan voor de mountainbikeliefhebbers in een robuust, fris en meest kaal landschap een mooi uitdagend traject klaar van naar keuze 30 of 45 kilometer.

De Hezinger Grens Classic, welke in Het Springendal nabij Nutter begint, voert de mountainbikers door de mooiste plekken van het gebied rond Vasse en Hezingen, te beginnen in Het Springendal. De ondergrond varieert sterk: van mooie single tracks tot brede bospaden, maar ook rulle zandwegen tussen weilanden en akkers en maar weinig verharde stukken. Zoals de naam al aangeeft, zal een deel van de route ook door het Duitse Hesingen en het Nederlandse Hezingen gaan.
Uiteraard zijn in dit grensgebied de nodige klimmetjes, afdalingen en een paar fantastische uitzichtpunten in de route opgenomen die voor de nodige hoogtemeters zorgen. Natuurlijk zullen ook prachtige gebieden als de Vasser Heide en de Roeseberg onder de wielen voorbij komen. Een paar van de recent aangelegde smalle singletracks stellen de stuurmanskunsten van de biker nog eens extra op de proef. Om de sportievelingen onderweg van extra energie te kunnen voorzien, is er voor alle deelnemers ergens halverwege de tocht een pauze ingelast om met een krentenbol en wat sportdrank even te kunnen aansterken.
Onderweg is er grote kans ‘geschoten’ te worden, want de clubfotograaf zorgt voor de nodige actiefoto’s die enige dagen later op de website van de WTCG terug te zien zijn.
Een tocht met sterren
Al lijkt kerst nog ver weg, deze tocht heeft nu al 3 sterren als keurmerk van de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). Dit geeft aan dat bij het organiseren van deze toertocht uitzonderlijk veel aandacht is besteed aan o.a. kwaliteit en veiligheid. Ook het uitzetten van de route is zodanig dat niemand fout fietst. Voor hulp bij onverhoopte technische mankementen is fietsspecialist Leidraad uit Almelo bij de tocht aanwezig. Ook een team EHBO-ers staat paraat.
Wie de eindstreep passeert kan gebruik maken van douches en er is een voorziening om je fiets schoon te spuiten.
Dankzij de medewerking van grondeigenaren, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel mogen de deelnemers deze ene zondagmorgen ook op enkele paden fietsen, die anders voor de mountainbike niet vrij toegankelijk zijn. Op andere dagen mogen die paden dus niet nagefietst worden; de bosbeheerders controleren hierop.
Blijf online op de hoogte
Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over deze toertocht en andere activiteiten van de WTCG is de website www.wtcg.nl te bezoeken. Ook op de WTCG-Facebook pagina wordt veel nieuws geplaatst. Op de zaterdag voor de tocht kan men beide routes downloaden van de site om ze te kunnen gebruiken in een GPS-apparaat. Vanaf de maandag na de tocht wordt een link naar de foto’s geplaatst. Tevens bestaat dan de mogelijkheid dat de deelnemers hun ervaringen delen op de website. 
De aftrap
Wie op sportieve wijze de zondagmorgen wil beginnen kan starten tussen 09.00 en 10.00 uur bij camping De Witte Berg (Wittebergweg 9 te Nutter). Deelnamekosten bedragen €5 voor niet NTFU-leden en €4 voor NTFU-leden. Deze toertocht is er voor alle leeftijden, heeft géén wedstrijdelement en men hoeft geen lid te zijn van een vereniging. De WTCG wijst wel met nadruk op het dragen van een fietshelm voor de eigen veiligheid.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen