Tubbergen viert 70 jaar bevrijding in 2015

Foto: 70 jaar bevrijding Tubbergen

Onlangs zijn 12 leerlingen van scholengemeenschap St. Canisius Tubbergen aanwezig geweest bij de ‘Remembrance Day’ herdenking op de Canadese begraafplaats in Holten. De deelname aan deze herdenking is tevens de start van een maatschappelijke stage, waarbij de groep leerlingen in Tubbergen een eenmalige maar tegelijkertijd zeker ook bijzondere herdenking gaan organiseren om stil te staan bij de 70-jarige bevrijding van het dorp.

De leerlingen hebben in Holten onder begeleiding van 3 docenten Canadese vlaggetjes geplaatst bij enkele graven, en ze hebben een krans gelegd namens de middelbare school in Tubbergen.

De herdenking die de leerlingen gaan organiseren zal op de RK-begraafplaats in Tubbergen worden gehouden, op 4 april 2015 om 15.00 uur. Tijdens het project krijgen de leerlingen begeleiding van verschillende docenten en zullen ze geconfronteerd worden met allerlei oorlogsverhalen. Zo gaf afgelopen vrijdag Charles Reeves, een Engelse oorlogsveteraan uit de Tweede Wereldoorlog, aan de leerlingen van 3TTO vertellen over zijn ervaringen uit de oorlog. Reeves was 18 jaar oud toen hij zich aansloot bij het Hampshire Regiment. Hij werd voor het eerst betrokken in de directe gevechten toen hij landde in Normandië, waarna hij uiteindelijk gewond is geraakt bij gevechten rondom de Rijn. Dit waren dusdanige verwondingen dat de Engelsman de rest van de oorlog in het ziekenhuis doorbrengen.

Meerdere instanties hebben hun medewerking aan het project al toegezegd. Met andere partijen zijn nog gesprekken gaande. Om mensen op de hoogte te houden van het project zal er wekelijks een bericht geplaatst worden op de Facebook-pagina:
http://www.facebook.com/bevrijdingtubbergen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen