‘Gemeente moet soepeler omgaan met de parkeerregels’

Foto: Mark Mensink

Boetes uitdelen voor foutparkeren, terwijl er minder parkeerplekken zijn in het centrum van Tubbergen. Volgens nieuwbakken raadslid Anoesjka Kemperink (Dorpen Centraal) valt daar geen touw aan vast te knopen en moet de gemeente de regels in de blauwe zone flexibeler hanteren. Die oproep deed ze maandagavond, tijdens de gemeenteraadsvergadering.Wat het DC-raadslid echt enorm stoorde was een verhaal van een oudere man uit Fleringen dat haar ter ore was gekomen. “Hij kreeg een boete, terwijl hij gewoon de blauwe tijdschijf had gebruikt. Toen hij daar de handhaver of agent, iemand van de gemeente dus, mee confronteerde zei diegene nonchalant ‘ik kan niet lezen’. Met andere woorden, de desbetreffende ambtenaar wilde niet eens de moeite nemen om de klacht van de Fleringer te behandelen. Het kan toch niet zo zijn dat we zo met elkaar omgaan? De bekeuring is overigens uiteindelijk wel verscheurd, maar ik vind het echt van de zotte dat het nu kennelijk op deze manier gaat.”

Volgens burgemeester Stegers zijn er wel degelijk voldoende parkeerplekken in en om het centrum van Tubbergen beschikbaar. “Sinds vorige week worden er foto’s gemaakt om te kunnen bewijzen wat er aan de hand was, op het moment van bekeuren. Als men dan zegt ‘ik had de kaart er wel achter’, dan kan de persoon in kwestie laten zien ‘niks ervan, kijk maar, want ik heb een foto van die auto’. Daarnaast is er op ieder moment van de dag genoeg parkeerruimte, ook nu nog. Dat hebben we ook door 2 verschillende bureau’s laten onderzoeken, onafhankelijk van elkaar. Ik kom hier geen enkele keer aan zonder dat ik mijn auto kwijt kan. En dat is zelfs in de vrije zone, dat betekent ‘de blauwe zone’. Laat staan dat het aan de andere kant zou zijn. Als men de kaart er achter legt, wordt men niet bekeurd. De nadrukkelijke instructie nu, en dat kennen alle handhavers, is dat er tijdens een uitvaart niet in de buurt van de kerk wordt bekeurd. Dat is al, ik denk, ruim een jaar zo. En daar houden ze zich ook aan. En als het gaat om het stuk dat toen in de krant heeft gestaan van die vrouw die zei dat ze bekeurd was, dat klopte niet. Dit was op een andere plaats gebeurd dan ze dacht en dat heeft ze later ook erkend. Ik hoop dat de mensen gewoon heel slim zijn en voortaan hun kaart gebruiken. Ik was laatst in een winkel en bedacht me dat ik het vergeten was. Gelukkig was ik nog op tijd, maar voor hetzelfde geld had ik een boete gehad.”

Kemperink vervolgt: “Maar toch, er zijn tijdelijk parkeerplaatsen weggehaald. En volgens mij wordt er op dit moment op een nogal bijzondere manier bekeurd. Ik kan me ook voorstellen dat nu de parkeerplaatsen hier op het gemeenteplein weg zijn, er wat soepeler wordt omgegaan met de regels. Het gaat er wel erg strak langs op dit moment. En dit is niet het enige wat ik over de parkeerregels hoor of lees. Ook op social media staan geregeld verhalen van boze winkeliers die niks meer snappen van het gemeentelijk beleid.”

“Over zo’n 2 maanden is het hele probleem, voor zover daar sprake van is, opgelost. Dan zijn er nog meer parkeerplekken beschikbaar dan nu het geval is”, aldus Stegers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen