Groen licht voor nieuwbouw Kapper Huub

Foto:

Huub Steggink kan zijn geluk niet op. Het college van B&W van de gemeente Tubbergen geeft toestemming voor het bouwen van een  kapsalon aan de Reutummerweg in Tubbergen. Steggink, in de volksmond beter bekend onder de naam Kapper Huub, wil op deze locatie een nieuwe kapsalon bouwen met schoonheidssalon en ruimte voor het geven van cursussen. Voorwaarde is wel dat de ondernemer voldoet aan de parkeereisen. Dit betekent dat in het ontwerp nog meer parkeerplaatsen moeten worden opgenomen.In de omgevingsvergunning aanvraag is een locatieonderzoek opgenomen. Hierin is onderzocht of er in het centrumgebied locaties aanwezig zijn die geschikt zijn, of geschikt te maken zijn, voor de vestiging van een kapsalon met schoonheidssalon met de omvang zoals de ondernemer wenst. De conclusie van het onderzoek is dat er geen geschikte locaties beschikbaar zijn en dat ook niet de verwachting is dat dit zal gebeuren.

Liever inbreiding, dan uitbreiding
Volgens het college past het plan gezien de huidige ontwikkelingen in markt en de ontwikkelingen in het centrum van Tubbergen niet in de toekomstvisie van de gemeente. “Wij zien liever dat ondernemers in het centrum van Tubbergen blijven en dat daar ook nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden; we zien liever inbreiding dan uitbreiding. Een volle winkelstraat is nu een keer aantrekkelijker voor nieuwe ondernemers om zich te vestigen dan een winkelstraat met leegstaande panden”, aldus wethouder Volmerink.

“We hebben bewondering voor ondernemers met concrete vernieuwende plannen, bedrijvigheid is goed voor Tubbergen en wij willen graag met ondernemers in gesprek blijven om ook in de toekomst een levendig Tubbergen te houden. Als college hebben we de afweging gemaakt tussen enerzijds het versterken van de economie, creëren van werkgelegenheid en nakomen van afspraken en anderzijds ons uitgangspunt ons te concentreren op detailhandel om de bestaande structuur te versterken. De plannen van kapsalon Huub voldoen aan alle voorwaarden dus kan hij gaan bouwen”, reageert Volmerink. “Enige dat in het ontwerp nog moet worden opgenomen zijn extra parkeerplaatsen. Daarna kan Kapsalon Huub starten met de bouw.”

Eerste gesprekken in 2011
Vanaf zijn vakantieadres geeft Steggink aan heel erg blij te zijn dat dit projectbesluit genomen is. “Hierdoor kunnen we eindelijk verder. Echt helemaal super!”

De plannen voor nieuwbouw ontstonden eind 2011 toen duidelijk werd dat er op de huidige locatie van Kapsalon Huub, in de Molenstraat te Tubbergen, niet of onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden waren. Volgens hem komt het wel goed met de extra parkeerplaatsen. “Ik geloof dat we er nu 32 hebben ingetekend. De 6 of zoiets die erbij moeten van de gemeente zullen er vast wel komen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen