De Korenschoof mag uitbreiden met woonzorgruimte

Foto:

De in Haarle gelegen zorgboerderij De Korenschoof mag van het college van burgemeester en wethouders de activiteiten en ruimte uitbreiden. Binnenkort buigt de gemeenteraad zich over het plan.De Korenschoof biedt flexibele dagbesteding en logeeropvang aan kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking en/of een aan autisme verwante stoornis of ADHD. Er wordt naschoolse opvang, opvang op zaterdag en vrije (mid)dagen geboden. Hiervoor is deskundige begeleiding en ook verpleegkundige zorg aanwezig. Voor schoolgaande kinderen met een beperking verzorgt De Korenschoof naschoolse opvang. Tenslotte is er sprake van logeer- en crisisopvang.

De eigenaren/exploitanten van de zorgboerderij willen graag dat de locatie een woonzorgruimte krijgt. In mei 2013 hebben zij hiervoor een principeverzoek ingediend, welke op 23 juli van vorig jaar onder voorwaarden is goedgekeurd. Het perceel moet namelijk landschappelijk ingepast worden, er moet geïnvesteerd worden in de groene omgeving en de parkeerplaatsen langs de Snoeymansweg moeten worden verplaatst naar een centrale locatie op eigen erf. Inmiddels voldoen de aanvragers aan de gestelde voorwaarden.

De Korenschoof ligt op ongeveer 100 m afstand van sloopbedrijf Kamphuis.

De initiatiefnemers willen de bestaande zorgboerderij een optimaal toekomstperspectief geven door dit zorgaanbod te completeren met een woonzorgruimte voor kinderen met een complexe zorgvraag. Het gaat daarbij om een gebouw van circa 315 m2 met daarin een overblijfruimte, een zorgruimte en 16 slaapkamers. Tezamen met de bestaande zorgboerderij zijn er straks woonzorgvoorzieningen voor maximaal 26 personen.

Het plan ligt de komende 6 weken ter inzage, waarna de gemeenteraad mag besluiten of het definitief doorgang krijgt.

190866

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen