Gemeente stelt innovatiefonds in

Goede ideeën aanjagen, ‘desnoods’ met subsidie. Bijvoorbeeld om een concept als de dorpshuiskamer in Vasse ook elders uit te rollen. Dat is in het kort de bedoeling van het innovatiefonds dat de gemeente wil instellen.De gemeente bezuinigd niet alleen ongeveer €1 miljoen per jaar, maar gaat ook eenmalig €200.000 uittrekken voor de realisatie van een innovatiefonds. Daarmee moeten ideeën makkelijker en sneller om te zetten zijn in rendabele nieuwe producten, diensten en processen.

Vasse een mooi voorbeeld
“Door wijzigingen in het zorgsector zijn ouderen genoodzaakt langer zelfstandig te blijven wonen. De vereenzaming die daardoor dreigt, probeert men in Vasse op te vangen door het oprichten van een Dorpshuiskamer. Doelstelling is het samenbrengen van zowel de senioren- als overige generaties. Dat is redelijk succesvol en waarom zou dit ook niet elders kunnen werken? Om zulke concepten verder ‘body’ te geven, en waar nodig te ondersteunen met een aanjaagsubsidie, stellen we het innovatiefonds in”, legt wethouder Tom Vleerbos uit.

Besluitvorming
Op 10 november aanstaande behandelt de gemeenteraad de begroting 2015 en het meerjarenperspectief tijdens een openbare raadsvergadering.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen