Tubbergen gaat Dinkelland achterna bij hulp aan ondernemers in bijstand

De gemeente Tubbergen gaat vanaf januari 2015 de uitvoering van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) uitbesteden aan de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ). De uitvoering van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen ligt momenteel nog deels bij de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ) en deels bij de gemeente Almelo. Vanaf 1 januari wordt alles dus uitgevoerd door de ROZ. 

Harmonisatie beleid
Voor de gemeente Dinkelland wordt de uitvoering van de Bbz nu al geheel verzorgd door het ROZ. In verband met  harmonisatie Dinkelland  Tubbergen, heeft het college besloten ook voor Tubbergen de gehele uitvoering van de Bbz te laten verzorgen door het ROZ.
Hele pakket in huis
Het ROZ heeft het hele pakket in huis; vanaf de eerste melding van de klant tot en met de terugbetaling van de verstrekte bedrijfskredieten en de adviezen die daarbij horen. “Doordat alles bij één organisatie is ondergebracht zijn er korte lijnen, kan er snel geschakeld worden én betekent dit kortere doorlooptijden van aanvragen. De ondernemer heeft te maken met één contactpersoon”, aldus wethouder Roy de Witte.
Wat doet het ROZ?
Het ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) is de adviesorganisatie in Twente en de Achterhoek voor de bevordering van ondernemerschap. Zij bieden advies, begeleiding, coaching en trainingen aan ondernemers en starters. Ook beschikt ROZ over verschillende financiële arrangementen voor ondernemers en gespecialiseerde schuldhulpverlening. Starters en ondernemers kunnen bij het ROZ terecht met al hun ondernemersvragen. Meer informatie over ROZ: www.rozgroep.nl. Een afspraak kan worden gemaakt door te mailen of bellen ([email protected], 074 2415100).
Informatiebrief klanten
De gemeente Almelo stuurt begin december 2014 een informatiebrief naar de klanten uit de gemeente Tubbergen waarin de gewijzigde werkwijze vanaf 1 januari 2015 wordt aangegeven.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen