Twentse actie tegen jongerenwerkloosheid

Foto:

Met de jongerenvoucher van €2.500 is het aannemen van jong talent voor Twentse werkgevers nu extra aantrekkelijk. Zij kunnen alleen op 10 en 11 november intekenen voor een jongere met een voucher. De campagne om werkgevers te attenderen op de vouchers startte afgelopen week.

Twentse werkgevers hebben via diverse kanalen, zoals gemeenten, VNO-NCW en werkgeversverenigingen, een digitale mailing gehad met alle informatie. In 2013 gaven al 100 werkgevers jong talent in hun organisatie een kans met ondersteuning van een jongerenvoucher. Ook in 2014 zijn er vouchers beschikbaar. Tot nu toe werden vooral jongeren op het spoor van de voucher gezet. Nu krijgen werkgevers de gelegenheid om actief een werkplek beschikbaar te stellen. Een jongere die een contract krijgt van een jaar voor 32 uur brengt €2.500 mee voor zijn of haar werkgever. Bij de aanstelling op basis van kleinere contracten is dat bedrag naar rato. Werkplein Twente geeft de jongerenvouchers namens de 14 deelnemende gemeenten uit.
Stimulans jeugdwerkloosheid
Rob Christenhusz, wethouder van Oldenzaal en portefeuillehouder Jongerenoffensief 2013-2014 voor de arbeidsmarktregio Twente: “De jongerenvoucher is een mooi steuntje in de rug voor werkgever die de jongeren graag een kans willen bieden.” De jeugdwerkeloosheid in Twente daalt gelukkig al wel sinds een paar maanden. Dit is vergelijkbaar met de landelijke tendens. Al drie maanden op rij zijn er in Twente ook minder jongeren met een bijstandsuitkering. In een recente enquête onder ondernemers is in juli gevraagd wat hun verwachtingen zijn als het gaat om krimp of uitbreiding van personeel voor het derde kwartaal. Dat is in Twente ongeveer gelijk. In Nederland als geheel verwachten meer ondernemers krimp dan groei (5,3%).
Wethouder Economie en werk van Enschede Patrick Welman, voorzitter van het Twentse Portefeuillehoudersoverleg Arbeidsmarkt en lid Platform Onderwijs, Werk en Inkomen (POWI): “Ik ben erg blij dat jongeren profiteren van het herstel op de arbeidsmarkt. De jongerenvoucher moet werkgevers aanzetten te helpen meer jongeren aan te nemen. Het is van groot belang dat jongeren weer perspectief zien, daar blijven we op inzetten.” 
Gezamenlijke aanpak in najaar
In Nederland zijn nog ruim 120.000 jongeren op zoek naar werk. Gemeenten, bedrijven, UWV, scholen, uitzendbureaus, sportclubs, lokale en regionale initiatiefnemers en de jongeren werken hard om de jeugdwerkloosheid aan te pakken. Juist in het najaar, na de zomervakantie, gaan bedrijven op zoek naar nieuw personeel. Veel jongeren starten hun zoektocht naar werk, maar kunnen zich ook nog inschrijven voor een opleiding. Daarom is dit de uitgelezen tijd om de aanpak jeugdwerkloosheid een extra impuls te geven.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen