DC: veel onduidelijkheid over opleverdatum Plan Hutten

Foto:

Volgens raadslid Leon Oosterik (Dorpen Centraal) heeft wethouder Erik Volmerink tijdens de jaarlijkse informatiebijeenkomst van het Dorpsbelang Geesteren – op 20 mei 2014 jongstleden – wat betreft de planning voor Plan Hutten gezegd dat als alles volgens schema gaat, er begin 2015 met de bouw begonnen kan worden.

Er bereiken de DC-fractie echter inmiddels vragen of de opmerking van de wethouder nog wel stand houdt. “Er zijn zelfs al burgers (die op de lijst staan als geïnteresseerde, maar er nu vanaf zien) die door deze onzekerheid een bestaande woning hebben gekocht of een woning gaan huren, omdat ze kort gezegd niet weten wanneer er nu daadwerkelijk kavels worden uitgegeven (men wil hier niet op wachten). Onze fractie vraagt om duidelijkheid voor de burgers over de kaveluitgifte en wanneer er daadwerkelijk begonnen kan worden met de bouw”, laat Oosterik weten.
Komende maandag, tijdens de raadsvergadering, gaat hij de volgende vragen stellen over de kwestie:
  1. Bij meerdere mensen is de indruk gewekt dat er dit jaar nog kavels worden uitgegeven en dat er begin 2015 gestart kan worden met de nieuwbouw. Onze vraag is: Wanneer worden deze kavels uitgegeven en wanneer wordt er gestart?
  2. In aanvulling op vraag 1: Kunt u een tijdslijn schetsen: Wat is de stand van zaken en wat moet er nog gebeuren voordat er gestart kan worden met de nieuwbouw?
  3. Kunt u de stand van zaken toelichten m.b.t. het Collectief Particulier Ondernemerschap (CPO) v.w.b. de nieuwbouw in Geesteren?
  4. Op welke wijze gaat de gemeente belangstellenden voor een kavel op Plan Hutten (bijv. de mensen die een enquête ingevuld hebben) informeren over de voortgang van de ontwikkelingen?
  5. Er is meerdere malen aangegeven dat er met name door starters gevraagd wordt om ‘betaalbare’ huur- en of koopwoningen? Op welke wijze wordt hiermee rekening gehouden bij Plan Hutten?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen