DC: combinatie fietspad Manderveen en onveilige kruising op rondweg Tubbergen

Foto:

Aanstaande maandag staat voor de raadscommissie Ruimte en Economie het punt ‘Onderzoeksresultaten van de studie fietsen tussen Manderveen en Tubbergen’ op de agenda. “Dit sluit perfect aan op de motie die wij namens Dorpen Centraal in november hebben ingediend met de Verkeersonveilige situatie op de rondweg Tubbergen ter hoogte van de Braakmansweg/Hardenbergerweg”, zo geeft fractievoorzitter Leon Oosterik aan.

Oosterik vervolgt: “Wij hebben in die motie het college de opdracht meegegeven om hierover in overleg te treden met de provincie. Ook het CDA en GB/VVD hebben meegetekend, wat maar weer aangeeft dat wij in ieder geval niet de enige zijn die inzien dat dit een gevaarlijke verkeerssituatie oplevert.”
De aanleg van het fietspad langs de Manderveenseweg is momenteel een veelbesproken item. “Als de gemeente Tubbergen de intentie heeft om eventuele plannen voor de aanleg van een fietspad verder uit te werken, dan lijkt het logisch dat ze de gevaarlijke verkeerssituatie op de rondweg Tubbergen meenemen in de uitwerking en besluitvorming daarvan. Tijdens de commissievergadering zullen we dan ook vragen of het een en ander niet gecombineerd kan worden, zodat beide onveilige verkeerssituaties gelijktijdig opgepakt kunnen worden”, vult DC-raadslid Anoesjka Kemperink aan. “Ons doel is het creĆ«ren van een veilige kruising, of dat nu gebeurd door het aanleggen van een rotonde of op geheel andere wijze. Het gaat ons om de veiligheid. Hopelijk ziet de gemeente, net als Dorpen Centraal, hier ook kansen om dit te realiseren.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen