Binnenkort boetes bij parkeren op Raadhuisplein in Tubbergen

Menig automobilist maakt nu nog gretig gebruik van de (extra) ruimte op het vernieuwde plein voor het gemeentehuis in Tubbergen. Het is echter alleen toegestaan om de auto te plaatsen binnen de met blauwe lijnen aangegeven parkeerplaatsen en -zones, iets wat niet bij iedereen bekend zal zijn. Deze bevinden zich o.m. aan de zijkanten van het centrale plein.

Op dit moment krijgen foutparkeerders nog een waarschuwing achter de voorruit, maar dit gaat binnen 1 of 2 weken veranderen. Dat vertelde de BOA die de bonnen uitschreef. Ook de tekst op de parkeerbon spreekt voor zich: “Dit is een waarschuwing! Een volgende keer kan tot bekeuren worden overgegaan. Als bestuurder een voertuig parkeren in een parkeerschijfzone (niet op zodanig aangeduide parkeerplaats/langs blauwe streep).”

Het kenteken van de in overtreding zijnde bestuurder staat opgeslagen in het systeem en dus het zal een volgende keer – vermoedelijk – niet bij een waarschuwing blijven. “Als u nogmaals fout parkeert, krijgt u een boete van 97 euro (90 euro plus 7 euro administratiekosten)”, aldus de opsporingsambtenaar die zowel in de gemeente Tubbergen als Dinkelland actief is. “We maken geen onderscheid, want ook het brandweerbusje dat daar staat is aan de beurt. Er is hier genoeg ruimte om te parkeren, dus maak daar gebruik van en zet geen voertuig midden op het plein neer.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen