Gemeente zet controle reclameborden op laag pitje

Foto: Redactie

Er zijn achteraf gezien vorig jaar minder uren gestopt in de controle op het nieuwe reclamebeleid, wat vooral de zogenaamde weilandborden tegen moet gaan in de gemeente Tubbergen.

Vooraf was nog gerekend op 875 uren, maar in werkelijkheid blijken dit er ‘maar’ 262 te zijn geweest. Dat blijkt uit het jaarverslag van de afdeling Handhaving van Noaberkracht, de ambtelijke samenwerking tussen Dinkelland en Tubbergen. Volgens de portefeuillehouder, burgemeester Mervyn Stegers, wordt het nieuwe beleid goed nageleefd. “Het naleefgedrag in Tubbergen blijkt redelijk hoog en bij overtreding leidt dit zelden tot escalatie (gang naar de rechter).”

‘Controle blijft wel nodig’

De uitvoering en handhaving van het nieuwe reclamebeleid verliep bepaald niet geruisloos. Er was sprake van onrust bij verenigingen en bedrijven. Dat lijkt weggeëbd te zijn, maar het geringe aantal boetes is voor de gemeente echter geen aanleiding soepeler om te gaan met de regels. “Het aantal uren voor de controles van reclame mag dan lager zijn, maar de controles (en zeker de handhaving) gaan gewoon door”, aldus Stegers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen