Kaveluitgifte in Albergen, Geesteren en Harbrinkhoek van start

Foto: Onbekend

De woningmarkt in de gemeente Tubbergen is volop in beweging. In 2 nieuwe bestemmingsplannen gaat de uitgifte van kavels in september van start. Met deze bestemmingsplannen is er in Geesteren en Albergen weer bouwgrond beschikbaar.

Ook wordt er in Harbrinkhoek gestart met de uitgifte van kavels in de 3e fase van bestemmingsplan Dannenkamp IV.

Mogelijkheden voor CPO

Wethouders Roy de Witte en Erik Volmerink zien een actieve, daadkrachtige en positieve houding vanuit de gemeente. “Er is veel dynamiek in de markt en daar spelen we actief op in. We gaan in gesprek, denken mee en we bieden zoveel mogelijk ruimtelijke mogelijkheden. Vooral voor starters zijn er interessante mogelijkheden voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit wordt ook snel opgepakt want er zijn nu al 3 CPO-initiatieven met in totaal 22 kavels waarvoor koopovereenkomsten zijn gesloten of waarvoor binnenkort koopovereenkomsten gesloten kunnen worden”, vertelt Roy de Witte. Voorlopig zijn daarmee de mogelijkheden voor CPO wel volledig benut.

Ook zijn in de reguliere uitgifte van kavels in 2015 op dit moment al 30 kavels zo goed als verkocht. Roy de Witte en Erik Volmerink hebben dus alle reden om tevreden te zijn. Erik Volmerink: “Met de vaststelling van de nieuwe bestemmingsplannen in Geesteren en Albergen én de start van de nieuwe uitgifte in Harbrinkhoek is er in alle kernen van Tubbergen weer bouwgrond voorradig.”

In het bestemmingsplan Hutten in Geesteren zijn 40 bouwkavels opgenomen. Het gaat hierbij om kavels voor vrijstaande en halfvrijstaande woningen. Er is ook een gedeelte van het plangebied aangewezen voor CPO. Daar worden 5 rijenwoningen gebouwd.

In het uitwerkingsplan Weemselerveld Zuid fase 3 in Albergen zijn 50 bouwkavels opgenomen. Het gaat hierbij om kavels voor vrijstaande en halfvrijstaande woningen. Ook hier is een gedeelte van het plangebied aangewezen voor CPO waar 5 rijenwoningen worden gebouwd.

In de 3e fase van bestemmingsplan Dannenkamp IV in Harbrinkhoek zijn 13 bouwkavels opgenomen. Het gaat hierbij om kavels voor vrijstaande en halfvrijstaande woningen.

Informatieavonden

Voor de bestemmingsplannen in Albergen en Geesteren zijn in september informatieavonden gepland. Op maandag 31 augustus is om 20.00 uur in zaal Kottink in Geesteren een informatieavond over het bestemmingsplan Hutten. Op dinsdagavond 8 september is om 20.00 uur in zalencentrum Morshuis in Albergen een informatieavond over het uitwerkingsplan Weemselerveld Zuid fase 3.

Mensen die staan ingeschreven voor een kavel zijn allemaal uitgenodigd voor deze informatieavonden. Maar daarnaast zijn alle overige belangstellenden ook van harte welkom.

Heeft u belangstelling en wilt u graag aanwezig zijn bij een van deze informatieavonden? Meld u dan aan via het Klant Contact Centrum van de gemeente via tel. 0546-628000. Als u informatie wilt over de uitgifte van kavels in de 3e fase van bestemmingsplan Dannenkamp IV in Harbrinkhoek dan kunt u ook contact opnemen met het KlantContactCentrum.

Tijdens deze informatieavonden wordt informatie gegeven over het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan, de inrichting van het plan en de manier van uitgifte. Vanaf september is alle relevante informatie ook te vinden op de website www.wonenintubbergen.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen