‘Mooi, maar de constructie kan nog wel wat beter’

Foto: Redactie

In Albergen wordt de doorgaande weg die dwars door het dorp loopt, de Ootmarsumseweg, opnieuw ingericht. Maar niet iedereen is tevreden over de veranderingen.

Nu, ongeveer halverwege de werkzaamheden, is er een pauze i.v.m. de vakantie. Daarom kunnen de Albergenaren al even gebruik maken van de (deels) nieuwe situatie. Tonny Eidhof van CDA Tubbergen: “Het ziet er fraai uit en dan moet de nieuwe duurzame verlichting nog worden aangebracht. Wel is de nieuwe uitrit-constructie van de Zenderseweg door vele gebruikers al met zorg bekeken en gebruikt. Deze is voor hen een ongemakkelijke en vervelende constructie, zo blijkt uit de vele reacties.”

Niet helemaal duidelijk

“Slechts met een grote bocht, waarbij je over de andere rijstrook moet, is de bocht rechtsaf richting Fleringen te nemen, tenzij je over de opstaande stoeprand wilt hobbelen en je autobanden wilt beschadigen”, zo waarschuwt Eidhof. “Ook vanuit Almelo rechtsaf de Zenderseweg hobbel je over de hoekrand van het inrit. Omdat na afloop van de werkzaamheden al het drukke verkeer weer over deze weg moet, dient de verkeersafhandeling juist extra veilig zijn. De Zenderseweg is immers voor velen de toegangsweg voor het dorp en naar de supermarkt. Ook het fietspad is niet duidelijk genoeg aangegeven, of – met andere woorden – als bestuurder van de auto verwacht je geen fietsers. Het is ook niet duidelijk is of het een één- of tweerichtingsfietspad is.”

‘Klein beetje aanpassen’

Eidhof: “Wij horen overal de geluiden uit het dorp en vragen de provincie Overijssel om hier wat mee te doen. Nu kan er nog snel en eenvoudig binnen het project actie worden ondernomen. Het is niet veel, misschien een tegelrij eruit en de hoekrand lager. Dan is het al goed, lijkt me. En sowieso, beter ten halve gekeerd dan dat er langdurig een ongewenste situaties ontstaat. Samengevat ziet het er mooi uit, maar kan de constructie van de weg beter en hopelijk doet de provincie hier wat mee.”2015-07-21 13

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen