Politie gaat overlast zwaar landbouwverkeer rond Vasse extra controleren

Foto: Onbekend

Met enig angst en beven zien bewoners aan de Manderseweg te Vasse de komende maïscampagne tegemoet. Zware landbouwmachines denderen er dan zowat dag en nacht overheen, ook door het dorp heen en dicht langs fietsende scholieren. Reden voor de betrokken partijen om rond de tafel te gaan zitten en een aantal afspraken te maken.

Wethouder Volmerink is benaderd door de aanwonenden en de dorpsraad van Vasse over het gebruik van de Manderseweg door landbouwverkeer. “Dit is gebeurd naar aanleiding van de maïscampagne in het afgelopen najaar”, legt dorpsraad-voorzitter Marjan Schutte uit. Het gaat om plaatselijk landbouwverkeer, maar ook om loonwerkers die grotere afstanden afleggen (bijvoorbeeld van en naar Duitsland).

Schutte: “De Manderseweg is een smalle weg binnen de bebouwde kom, waar ook op straat wordt geparkeerd. Fietsers, waaronder schoolkinderen, maken veelvuldig gebruik van deze weg.” Het medegebruik van de Manderseweg door het grote landbouwverkeer zorgt in de ogen van de aanwonenden voor verkeersonveilige situaties. Ook voor het landbouwverkeer is het gebruik van de Manderseweg vaak erg lastig, mede vanwege de geparkeerde auto’s. Naast de verkeersonveiligheid zorgt dit ook voor een slechtere bereikbaarheid van de aanwonenden.

Tussen de gemeente, Dorpsraad Vasse, de betrokken vertegenwoordigers van organisaties (zoals LTO) en ondernemers is afgesproken dat de overlast door landbouwverkeer op de Manderseweg zoveel mogelijk beperkt zal worden. Zo is er een bepaalde route uitgezet, die de loonwerkers dienen te volgen. Ook zal de politie een oogje in het zeil houden. Bij de nodige overtredingen zullen andere maatregelen getroffen worden, zoals een verplichte eenrichtingsweg en inrijverboden.Landbouwverkeer route Vasse

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen