Gemeente overstelpt met vragen over ‘slaaf Jeffrey’

Foto: Redactie

Burgemeester Stegers verwacht vanavond behoorlijk veel vragen voor de kiezen te krijgen over de jongeman die vermoedelijk 8 jaar lang aan de Verdistraat in Tubbergen als slaaf opgesloten en behandeld te zijn. Er is hiervoor een speciale bijeenkomst belegd.

De gemeente wordt tamelijk veel gebeld door buren en anderen die meer willen weten over ‘slaaf Jeffrey’, die zijn oppassers beschuldigt van uitbuiting. Dat geeft burgemeester Stegers aan. Daarom denkt hij dat er ook ruime belangstelling zal zijn voor de samenkomst, die vanaf 19.00 uur bij ’t Oale Roadhoes gepland staat. Daar zal Stegers overigens alleen in algemene zin iets kunnen uitleggen, maar niet diep op de materie ingaan. “Het onderzoek van de politie loopt nog, dus daarover kan ik niets zeggen.”

Volgens Stegers worden de 2 mensen die nog altijd vastzitten, verdacht van een arbeidsdelict. “De speciale politieafdeling die hen vorige week maandag van het bed lichtte, is daarin gespecialiseerd en rapporteert bovendien direct aan de minister.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen