Verbouwing van sporthal de Ransuil in volle gang

Foto: Sporthal de Ransuil

Dankzij een extra investering zorgen Stichting Sporthal de Ransuil en de gemeente Tubbergen samen voor een toekomstbestendige sporthal in Geesteren.

De werkzaamheden worden voor een deel bekostigd door de Ransuil, aangevuld met een subsidie van de gemeente. Men is al gestart met het vervangen van de sportvloer, zodat de sporthal na de zomer weer beschikbaar is voor de zaalsporters.

“In Geesteren zijn er een aantal uitdagingen voor de toekomst wat betreft de binnensportaccommodaties. Zo is er een capaciteitstekort bij Sporthal de Ransuil en is de gymzaal bij de basisschool verouderd. De gemeente en Stichting Sporthal de Ransuil zijn al langer met elkaar in gesprek om de knelpunten met betrekking tot de Ransuil te bespreken”, aldus wethouder Roy de Witte. “Dat had even wat voeten in de aarde, omdat de gemeenteraad in juli 2016 heeft bepaald dat ze geen financiële verantwoordelijkheid meer neemt als er op het gebied van sportaccommodaties knelpunten voordoen. Dit is het gevolg van het bepalen van de gemeentelijke rol bij Maatschappelijk Vastgoed. In het verleden heeft de gemeente deze verantwoordelijkheid wel genomen.”

Subsidie

Omdat de discussie in Geesteren al liep voor het vaststellen van dit nieuwe beleid, ontstond voor hen een bijzondere situatie. “Met het verlenen van een eenmalige subsidie van €40.000 wordt tegemoet gekomen aan de wens in Geesteren en lossen we de al langer lopende discussie op”, voegt wethouder Tom Vleerbos toe. “Samen met Stichting Sporthal de Ransuil werken we zo aan een toekomstig bestendige situatie voor de binnensport in Geesteren. Hierdoor is ook een goede start mogelijk van onze rolbepaling in het maatschappelijk vastgoed.”

Toekomstbestendig

In Geesteren zijn ze blij met de medewerking van de gemeente. Namens het stichtingsbestuur licht Mark Haverkort toe: “We zijn erg blij met de financiële bijdrage die we mogen ontvangen van de gemeente. De sportvloer in Sporthal de Ransuil was al lange tijd aan vervanging toe. We praten hierbij echter over een flinke investering, dankzij de bijdrage van de gemeente is het voor ons nu mogelijk om de werkzaamheden uit te voeren. De gebruikers van de sporthal kunnen na de vakantie sporten op een nieuwe vloer die zorgt voor een optimaal gebruiksgemak en prestatieniveau. Op dat vlak kunnen we dus weer geruime tijd vooruit!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen