Raadsleden betichten het college van achterkamertjespolitiek

Foto: Redactie

De wereld op z’n kop. Uitvoer van projecten voordat er besluitvorming heeft plaatsgevonden is zeer onwenselijk. Dat vinden o.m. Henk Wessels (PvdA) en Leon Oosterik (Dorpen Centraal).

De gemeenteraad gaat binnenkort besluiten over 2 projecten, die reeds gerealiseerd zijn met medeweten van het college van burgemeester en wethouders. Daarbij gaat het om de aanschaf van 4 portaalborden langs invalswegen van Albergen, met een totale waarde van €10.000, en het opknappen van sporthal De Ransuil in Geesteren. In de afgelopen maanden zijn deze met toestemming van de gemeente uitgevoerd, terwijl de raad dit de komende vergadering op de agenda heeft staan om erover te beslissen.

‘Achterkamertjespolitiek’

Wessels kondigt ook alvast een motie aan, omdat naar zijn mening zo het gangbare democratische proces met voeten wordt getreden. “Ik wil dat dit niet meer gebeurt”, zegt Wessels resoluut. “We wisten al in 2008 dat het onderhoud aan sporthal De Ransuil eraan zat te komen, maar nu hebben we eigenlijk niets meer te kiezen. Of we voor of tegen zijn; het doet er niet toe. Het college moet zich gewoon aan de gebruikelijke procedure houden. Ik voel me als democratisch gekozen raadslid niet serieus genomen.” Het gaat hierbij om een investering van €80.000, waarvan de gemeente de helft zou moeten betalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen