Noaberkracht genomineerd voor Landschapsprijs 2016

Foto: Noaberkracht

Dit jaar zijn de gemeenten Twenterand, Zwolle en – gezamenlijk – de gemeenten Tubbergen en Dinkelland genomineerd voor de Landschapsprijs. De prijs wordt 29 september 2016 uitgereikt tijdens de Contactdag Gemeenten in Enter.

De jaarlijkse Landschapsprijs wordt uitgereikt aan een gemeente die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor het landschap in Overijssel. Met het uitreiken van de Landschapsprijs wil Landschap Overijssel de winnende gemeente in het zonnetje zetten. Ook stimuleert het andere gemeenten om zich extra in te zetten voor het onderhoud en de kwaliteit van het landschap. De prijs bestaat uit een lindeboom en een geldbedrag van €5.000, mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Complimenten voor Noaberkracht

De gemeenten Tubbergen en Dinkelland zijn gezamenlijk genomineerd vanwege de ambtelijke samenwerking in Noaberkracht. De jury is erg te spreken over de inzet en het landschapsbeleid in beide gemeenten.

Volgens Landschap Overijssel is er in veel gemeenten een verminderde aandacht voor het landschap ontstaan. “Zowel de budgetten als de uren van ambtenaren voor landschap lopen bij veel gemeenten terug. Het is goed om te zien dat de 3 genomineerden intensief investeren in het landschap. Hopelijk blijft er in deze gemeenten, en in de andere Overijsselse gemeenten, aandacht voor het landschap, de plek waar we samen wonen, werken en recreëren. Want zorgen voor het landschap is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.”

Juryleden

Een jury beslist wie van de genomineerden de Landschapsprijs in ontvangst gaat nemen. De jury (onder leiding van Martin Knol, voorzitter van Landschap Overijssel) bestaat verder uit deskundigen op het gebied van landschap in Overijssel: Remco ten Rouwelaar, adjunct hoofd eenheid natuur en milieu bij de provincie Overijssel, Bart Buijs, directeur van Het Oversticht en Dianne Span, wethouder van de gemeente Wierden namens de winnende gemeente van het afgelopen jaar.

In 2013 won de gemeente Dinkelland de Landschapsprijs nog. Ook de gemeente Tubbergen was al eens genomineerd, in 2011 om precies te zijn, maar won nog nooit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen