Gemeente hijst de LHBT-regenboogvlag op wereldwijde Coming Out-dag

Foto: Redactie

Ook vanuit de gemeente Tubbergen komt er binnenkort zichtbare steun voor lesbiënnes, homo’s, biseksuelen en transseksuelen op de speciale Coming Out-dag.

Op 11 oktober aanstaande is het wereldwijde Coming Out-dag. Dan wordt er aandacht besteed aan het moment dat niet-hetero’s voor hun seksuele voorkeur uit durven komen.

“Anno 2016 ondervinden er nog steeds mensen belemmeringen bij het uitkomen voor hun geaardheid en voelen zich nog altijd niet geaccepteerd en niet veilig in hun eigen leefomgeving. Ook in de gemeente Tubbergen”, zegt raadslid Hilde Berning-Everlo (CDA) namens de gehele gemeenteraad. “Dat lijkt ons niet meer van deze tijd en daar moet verandering in komen.”

De gemeenteraad laat hiermee unaniem zien dat Tubbergen een plek moet zijn waar iedereen zichzelf moet kunnen zijn en geaccepteerd worden zoals hij of zij is. Berning-Everlo: “Of dat nu is op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. Door middel van het hijsen van de regenboogvlag hopen we een eerste aanzet te geven om het gesprek met elkaar te aan te gaan en zo de sociale acceptatie van niet-hetero’s te bevorderen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen