Plan voor extra telefoonmast in grensgebied bij Mander

Foto: Shutterstock

De mobiele bereikbaarheid in het buitengebied, bijvoorbeeld in het geval van calamiteiten, is nog altijd niet goed geregeld. CDA-raadslid Ronny Booijink trok hierover vanavond wederom aan de bel bij het college.

“Als CDA hebben we ons al geruime tijd ingezet om de problematiek rondom de mobiele bereikbaarheid van de normale telefonie, alsook voor de 112-bereikbaarheid onder de aandacht te brengen en te verbeteren in onze gemeente Tubbergen”, liet Booijink weten. “In de rondvraag van de raadsvergadering van 22 februari jongstleden hebben we hierover als laatst de status van dat moment gekregen van de portefeuillehouder.”

Volgens burgemeester Stegers, de portefeuillehouder in deze, zit er gelukkig wel schot in de zaak. “Er zijn nu 2 providers overgegaan naar 4G, iets dat een grotere dekking heeft dan 3G. Bovendien wil een andere provider nog een nieuwe mast plaatsen, in Mander. Er was een locatie gevonden bij een particulier. Maar op ons verzoek wordt nu gekeken of het ook bij een bepaalde vereniging in dat gebied kan. Daarbij wordt tevens bekeken of er voor die vereniging ook nog een verdienmodel in zit.”

De 2 providers in kwestie zijn bij weten van burgemeester Stegers inmiddels zo ongeveer gemeentedekkend. Voor hen geldt dus niet dat er een extra mast geplaatst hoeft te c.q. moet worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen