Raad boos over de vele dorpsroddels, insinuaties en verdachtmakingen

Foto: Bigstock

In de raadsvergadering van vanavond gaat de gehele raad een zeer uitzonderlijke motie van ergernis aannemen.

Met de motie spreekt de voltallige gemeenteraad zijn ergernis uit over het feit dat met regelmaat geconstateerd moet worden dat “in de openbaarheid uitingen gedaan met de kennelijke bedoeling om bestuurders, raadsleden, ambtenaren en anderen in diskrediet te brengen en persoonlijk te beschadigen”.

Het college van burgemeester en wethouders wordt door CDA, Gemeentebelangen/VVD, Dorpen Centraal en PvdA opgeroepen om in voorkomende gevallen alle mogelijke juridische stappen te ondernemen.

‘Sowieso schadelijk’

Al enige tijd zijn raadsleden en andere bestuurders geƫrgerd over de wijze waarop lukraak onwaarheden, halve waarheden, vermoedens, insinuaties en verdachtmakingen over bestuurders, raadsleden, ambtenaren en anderen worden verspreid die, ook als zij vervolgens worden weerlegd, niettemin personen en organisaties schaden en in opspraak brengen.

Deze uitingen zijn, naast schadelijk voor de betreffende personen, volgens de gemeenteraad ook schadelijk voor het aanzien van het openbaar bestuur in het algemeen en van de gemeente in het bijzonder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen