Er gloort weer hoop voor de VVV-medewerkers

Balie van de VVV gemeente Tubbergen
Balie van de VVV gemeente Tubbergen
Foto: Redactie

Lokaal gastheerschap en beter bij de toerist aansluitende informatie. Daar vragen ondernemers in de gemeente Tubbergen om en dat komt nu nog te weinig van de grond. Dat is de reden dat de VVV gemeente Tubbergen tenminste moet veranderen of wellicht zelfs helemaal verdwijnt.

Wat ervoor terugkomt, zal de komende tijd duidelijk worden. Dat laat wethouder Roy de Witte weten in antwoord op vragen van PvdA-raadslid Henk Wessels. Die maakt zich grote zorgen over de toekomstige promotie van recreatie en toerisme in Tubbergen. “Het mag ook niet zo zijn dat straks de vrijwilligers aan de kant worden geschoven.”

In 2010, met een heroverweging in 2011, heeft de gemeenteraad al besloten de subsidie voor de VVV gemeente Tubbergen per 1 januari 2015 te stoppen.

De Witte: “Wil een toerist naar Tubbergen komen, moet ‘ie eerst naar Twente komen.” Als het aan de wethouder ligt, wordt daarom ten eerste de regio met nadruk gepromoot. “De consument is veeleisend en Twente is een merk dat toeristen trekt. Daarom zetten wij hier in regionaal verband op in. Lokaal moet de informatievoorziening zo mogelijk worden verbeterd.”

Nieuw elan

“We hebben direct na de zomerstop een rondje langs ondernemers in de toeristische en recreatieve sector gedaan en met de VVV en CHIEC om tafel gezeten toen bleek dat er te weinig initiatief vanuit die laatste kwam. Dat baarde ons echt zorgen”, aldus De Witte. “Daarom hebben we werksessies na de vakantie gehad. We verwachten in november met een nieuw model te komen dat er goed bij past, bij deze visie. Overigens hebben we altijd goed en behoorlijk veel overleg gehad met de VVV, CHIEC en verschillende ondernemers.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen