Ondernemers bepleiten een ‘status aparte’ voor Vasse, Mander en Hezingen

Foto: Onbekend

De dorpsraad van Vasse heeft in de afgelopen periode verschillende ideeën en aanvragen binnen zien komen voor verbetering van de leefbaarheid in de kern, waartoe voor het gemak ook Mander en Hezingen gerekend worden, in het kader van Mijn Dorp 2030.

Een aantal hiervan springen erg in het oog, zoals een mogelijke ‘status aparte’. De ondernemersvereniging Vasse/Manderveen en omstreken hoopt namelijk dat inwoners hun idee voor uitzondering van het dorp en omliggende gebieden ondersteunen, zoals ingediend bij de dorpsraad. Het moet ertoe leiden dat er specifiek beleid komt voor Vasse en omstreken. Een beetje dus zoals geldt voor Aruba en andere eilanden binnen het Nederlandse koninkrijk, maar dan binnen de gemeente Tubbergen. Wat de ondernemers betreft is Vasse bepaald “geen typisch dertien-in-een-dozijn kerkdorp in de gemeente Tubbergen”. Dat verdient volgens hen daarom een ‘status aparte’ binnen de gemeente, niet in de laatste plaats doordat “vele campings, vakantiewoningen, hotels, horeca en supermarkt bestaan dankzij het mooie natuurschoon en de toeristen die dit trekt”.

De bedrijvenvertegenwoordigers hebben ook kritiek op het gemeentelijk beleid. “In de visie-, structuur en beleidsplannen van de gemeente Tubbergen is er voor het dorp Vasse en een aantal andere kleine kernen op dit moment alleen ruimte voor behoud van voorzieningen, terwijl Tubbergen, Albergen en Geesteren specifiek benoemd worden met eigen ambities. Er is dus weinig ruimte voor verdere ontwikkeling voor Vasse”, zo schrijven ze in hun pleitstuk.

Andere ideeën

Dorpsraad Vasse heeft een lijstje van 14 wensen opgesteld, waarop inwoners tot 11 november kunnen stemmen. Op woensdagavond 15 november zullen de indieners ervan deze toelichten. Daarna volgt er nog een tweede stemronde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen