Elektrische oplaadpaal voor 2 auto’s bij ingang gemeentehuis

Een elektrisch oplaadpunt
Een elektrisch oplaadpunt
Foto: Allego

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij de gemeente Tubbergen. Reden voor het college van burgemeester en wethouders om een elektrische laadpaal bij het gemeentehuis te laten plaatsen.

Het oplaadpunt waarvoor het gemeentelijk bestuur heeft gekozen is geschikt voor 2 auto’s. De kosten bedragen eenmalig €3.500 exclusief BTW, waar vooraf €20.000 geraamd is. Andere varianten beoordeeld het college als minder aantrekkelijk en bovendien vielen daarvoor de offertes duurder uit.

De opdracht voor het plaatsen is gegund aan het bedrijf Allego, dat bij meerdere gemeente dergelijke opdrachten uitgevoerd heeft. Hierbij werkt het samen met Vandebron, de eerste energieleverancier waar rechtstreeks schone energie van lokale producenten worden gekocht. Op deze wijze worden automobilisten met een elektrische auto voorzien van lokaal opgewekte, schone energie. Allego neemt het beheer, onderhoud en ontwikkeling van de laadinfrastructuur op zich.

De laadpaal wordt geplaatst in de openbare ruimte, nabij de ingang van het gemeentehuis. Er worden nog 2 parkeerplaatsen aangewezen voor het specifiek opladen van elektrische auto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen