Tweede Kamer neemt motie tegen afvalwaterinjecties aan

Foto: Redactie

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft vandaag een motie aangenomen tegen de injectie van afvalwater in de Twentse bodem. Een succes dus voor actiegroep Stop Afvalwater Twente, dat tegelijkertijd aangeeft nog lang niet tevreden te zijn.

In de aangenomen motie, ondertekend door zowel Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) en Agnes Mulder (CDA), de huidige regering wordt opgedragen geen onomkeerbare beslissingen te nemen v.w.b. de injecties in voormalige gas- of olievelden en deze over te laten aan de volgende regering. Niettemin is het mogelijk dat de minister van Economische Zaken het prangende advies in de wind slaat en de motie laat voor wat ‘ie is.

De andere motie, waarin de regering werd opgeroepen om een pilot als voorwaarde voor een nieuwe vergunning aan de NAM op te nemen, werd verworpen.

Stop Afvalwater Twente laat bij monde van woordvoerder Freddy Mensink weten erop te hopen dat minister Kamp de oproep vanuit de Tweede Kamer ter harte neemt en het overlaat aan zijn opvolger. Ook zegt hij dat de protestgroep strijdbaar zullen blijven totdat alle rotzooi weer weg is, misschien tevens via een nieuwe rechtsgang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen