Hofkoor op zoek naar mannelijke versterking

Foto:

Op zaterdag 20 en zondag 21 september 2014 vindt er bij Erve Kampboer de Music Days plaats, 2 dagen muziek waarbij de zaterdagavond is gevuld met live muziek van Geesterse bands. De zondag is een korendag (Enjoy The Music), gecombineerd met een gezellige Noabermarkt op het Noaberplein. Elke week zullen wij een koor of band die in dat weekend komt optreden, aan u voorstellen. Als eerste: Het Papsleef’n Hofkoor.Het hofkoor van carnavalsvereniging De Papsleef’n bestaat uit een mix van 10 mensen die tijdens de 4 gala-avonden in Geesteren diverse optredens neerzet, waarbij zang en toneel met elkaar worden afgewisseld. In oktober wordt er al gestart met het repeteren voor de optredens in de carnavalsperiode, maar al vanaf juli beginnen de voorbereidingen. Dan komt het hofkoor bij elkaar om ideeën voor de medley en het toneel te bespreken, om vervolgens het toneelstuk te schrijven en de muziek in elkaar te zetten. Hierin heeft ieder hofkoorlid ook zijn of haar eigen inbreng, waardoor hetgeen uiteindelijk ten tonele komt ook perfect aansluit bij de persoonlijkheden die het hofkoor heeft.

Samenstelling
De 10 leden van het hofkoor bestaan uit een combo en zangers/spelers. Het  4-koppige combo bestaat uit: Nick Gehring op drums, Nico Velthuis op basgitaar, Loes Wielheesen op keyboard en sinds kort Simon Busscher op gitaar. Simon zal Arjan Hoek gaan vervangen die dit jaar helaas besloten heeft te stoppen met zijn hofkoorcarrière. Leon Egberink, Stefan Vissia, Lisan Bekhuis, Laura Loohuis en Anne Oude Avenhuis verzorgen de zang en het toneel. Ook speler/zanger Emiel Hendriks heeft besloten om zich, met ingang van het nieuwe carnavalsjaar, niet meer als hofkoorlid te profileren, maar hij zal – net als Arjan Hoek – nog wel te zien en te horen zijn bij Enjoy The Music op 21 september.

Het hofkoor zingt (uiteraard) carnavaleske nummers, maar ook nummers uit allerlei andere muziekstijlen zoals soul, pop en rock. Omdat de muziek door de leden zelf gekozen wordt, is het mogelijk om alle muzikale richtingen aan te tippen. Het hofkoor probeert elke keer weer het publiek zoveel mogelijk te verrassen door meerstemmig te zingen, aangepaste teksten te gebruiken en niet altijd voor de meest gemakkelijke nummers te kiezen.

Meedoen met Enjoy The Music
Het hofkoor geeft aan dat zij het meedoen met Enjoy The Music ontzettend leuk vinden, vooral omdat bezoekers op 1 dag kennis kunnen gaan maken met de vele zingende verenigingen die er in Geesteren te vinden zijn.

Doordat Emiel Hendriks besloten heeft het hofkoor te verlaten, is het hofkoor op zoek naar een enthousiaste (jonge)man die het leuk vindt om te zingen en toneel te spelen en die de groep wil komen versterken. Deze persoon moet in Geesteren wonen of uit Geesteren afkomstig zijn en zin hebben om van oktober tot maart elke week te repeteren, om daarna te schitteren tijdens de gala-avonden van carnavalsvereniging de Papsleef’n in Geesteren. Iets voor jou? Stuur een mail naar [email protected].

Een eigen kraampje tijdens ETM
Tijdens ETM vindt er ook een Leuke Noabermarkt plaats op het Noaberplein.  Heeft u interesse in het huren van een kraam, stuur dan een mail naar: [email protected].

Enjoy The Music begint om 13.30 uur op het Noaberplein bij Erve Kampboer te Geesteren, de Noabermarkt start om 13.00 uur. Entree is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen