BGT start met Business Battle

Foto: Redactie

Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen start met de BGT Business Battle. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 13 januari 2015 presenteren ze het gloednieuwe concept dat innovatie binnen de BGT (beter) zichtbaar gaat maken.De ontwikkeling van de Business Battle heeft al met al iets meer tijd gevraagd dan aanvankelijk voorzien, zo schrijft de BGT in haar periodieke nieuwsbrief. “De afstemming met de gemeente, met juryleden en met locaties en vragen als ‘Wat levert de Business Battle op voor onze leden?’ hebben de nodige tijd gekost. De Business Battle is een ambitieus concept dat op een geheel nieuwe wijze invulling geeft aan de ambassadeursprijs van de gemeente Tubbergen. Meer informatie volgt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in 2015”, zo laat de BGT weten.

Techniekdagen 2015
Op 13 en 14 maart 2015 worden in het dorp Tubbergen de Techniekdagen georganiseerd. De eerste bijeenkomst ter voorbereiding hierop heeft onlangs plaatsgevonden. De organisatie en deelnemende bedrijven zijn enthousiast aan de slag gegaan. Op de Techniekdagen kan de lokale jeugd zien wat werken in de techniek binnen verschillende organisaties en sectoren inhoudt. Met het huidige lesprogramma ‘Groen, technologie en commercie’ komen leerlingen met alle facetten van techniek in aanraking. Door wekelijkse stages van halve dagen in klas 3 en 4 kunnen deze leerlingen zich al goed oriĆ«nteren. De Techniekdagen zijn hierop een perfecte aanvulling.
Overleg met gemeentebestuur
Tijdens het gemeentelijk overleg eind mei heeft het BGT-bestuur met het college gesproken over het coalitieakkoord en de ambities van het college voor de komende periode. Hierbij heeft het bestuur zich uiteraard vooral gericht op het item ondernemerschap. Besproken speerpunten daarbij zijn onder andere het verbeteren van het ondernemersklimaat, het bevorderen van de arbeidsmarktparticipatie en het terugdringen van de leegstand in de centra. Ook het grote belang van de leefbaarheid in kleine kernen is besproken. Wat betreft de eerder genoemde Business Battle heeft de gemeente aangegeven daar graag in te participeren.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen