Zo’n 100 kraampjes op Geesterse Kerstmarkt

In het eerste weekend van december wordt er in Geesteren weer de jaarlijkse kerstmarkt door de AVG (Activiteitenvereniging Geesteren) georganiseerd. Op 6 december trappen ze af voor de jeugd met wederom een Après-ski Party in de feesttent op het Kottinkplein.Geïnteresseerden melden zich nog steeds aan via www.av-geesteren.nl om een kraam te huren voor 7 december. De teller staat op dit moment op 81 verhuurde kraampjes, maar dit is nog niet alles. De kerstmarktcommissie, onder leiding van Wendy Roelofs, heeft dit jaar flink uitgepakt met een zeer gevarrieerd programma.

Het Noaberplein bij Erve Kampboer zal worden omgetoverd tot een Blagenplein waar vele activiteiten voor de kinderen zijn georganiseerd. Zo worden hier onder andere workshops gehouden waar de kleintjes kaarsen leren maken en versieren. Er zijn hier 2 kamelen aanwezig waar zij een ritje op kunnen maken.

‘Harrie de Eagle’ uit Rijssen zal 2 keer over op het plein een Valkeniersshow opvoeren. Tevens staan er de gehele dag een aantal kermisattracties en springkussens. In de feesttent op het Kottinkplein zullen diverse koren hun muzikale klanken laten horen waaronder het Shantykoor, het kinderkoor en een gemengd koor. De boerendanssers zullen ook 2 keer een optreden  verzorgen.

Tijdens de kerstmarkt zal een herder door het publiek lopen met een ezel en zijn schapen. Op het kerkplein kan men luisteren naar de hoornblazers en de Midwinterhoornblazers. Daarnaast staat de grootste barbecue van Europa dit jaar op de Geesterse kersmarkt en is er een levende kerststal georganiseerd door de BSO.

De gehele middag zal er een treintje heen en weer rijden tussen de kerstmarkt en Tuincentrum Heerdink, welke gedurende die zondag ook geopend is. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd, er is erwtensoep en gluhwein en voor de kinderen is er een ‘ranjakabouter’. Alles aangeboden door de AVG.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen