De Klippels naderen magische grens

Foto:

Het gaat De Klippels voor de wind. De Langeveense carnavalsvereniging nadert zelfs al de ‘magische’ grens van 100 actieve leden. Daarnaast zijn er zo’n 20 steunende leden en vele sponsoren.

“Eerlijk gezegd veel meer dan ik in het begin had verwacht. Ik ging uit van ongeveer 40 leden, maximaal”, lacht Emma Oude Hendriksman. “Er zijn daarnaast gewoon veel bedrijven in Langeveen die ons stuk voor stuk het beste toewensen. Mensen hier hebben ook gewoon liever dat hun kinderen bij een vereniging uit het dorp aansluiten. Niet dat we de concurrentie aan willen gaan, maar we pakken het allemaal wel heel serieus aan.” Rolf Snijders vult aan: “Alle kleding die we tijdens de optochten dragen, maken we zelf. Het thema dat wij voor dit jaar hebben bedacht, wordt trouwens voorlopig nog wel binnenskamers gehouden.”
Samen met 4 kerels vormt Emma het bestuur van de jonge club. Sebastiaan Tijhuis, voorzitter en tevens ‘gastheer’ voor de wagenbouw, is ook erg trots op wat er tot nu toe bereikt is. “We krijgen veel steun van andere verenigingen, dat moet zeker gezegd worden. Niet alleen van De Turftrappers en de Venfluiters, ook verschillende mensen van de Kroegtijgers en Het Peleton staan regelmatig voor ons klaar met tips. Bestuurlijk en inhoudelijk. We zijn dus erg warm onthaald door de andere verenigingen.”
Op 10 januari organiseren De Klippels een eigen feest voor alle carnavalsvierders in de gemeente Tubbergen, bij Zaal Waaijer in Langeveen. “Het moet een groot feest worden voor alle wagenbouwers en onze andere leden. Daarnaast hopen we de saamhorigheid tussen de carnavalsverenigingen verder te stimuleren”, legt Maikel Lohuis uit.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen