Politie gaat landbouwverkeer extra controleren

Specialisten van de afdeling verkeer van de politie gaan de komende tijd gericht landbouwvoertuigen controleren.

Specialisten van de afdeling verkeer van de politie gaan de komende tijd gericht landbouwvoertuigen controleren.

 

In de komende maanden worden de meeste gewassen gezaaid en gepoot. En enige tijd daarna is het oogsttijd. Dit betekent dat er dan ook meer landbouwverkeer op de weg rijdt. De medewerkers voeren de controles uit in het belang van de verkeersveiligheid en treden op tegen overtredingen.

 

Oorzaak en gevolg

Helaas komt het nog te vaak voor dat wegen erg glad worden door bijvoorbeeld modder die van de banden van het landbouwvoertuig komt. Dit is, vooral in combinatie met regen, erg gevaarlijk voor ander verkeer. Met name voor motoren. Bestuurders van de landbouwvoertuigen moeten zelf zorgen dat de weg schoon blijft. Maar ook is het van belang om de lading goed vast te maken, af te dekken en te voorkomen dat er scherpe delen uitsteken.

 

De gemeente Tubbergen heeft een groot agrarisch gebied. Het is dus heel belangrijk dat niet alleen de bestuurders van landbouwvoertuigen, maar ook alle andere verkeersdeelnemers beseffen dat juist in deze periode meer tractoren, combines, maai- en oogstmachines en andere combinaties op de weg aanwezig zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen