Canisius: Gymlessen in Tubbergse sporthal te onveilig voor leerlingen en docenten

Foto:

Scholengemeenschap St. Canisius stopt per direct met het geven van bewegingsonderwijs in de Burgemeester Verdegaalhal. De middelbare school geeft aan dat deze Tubbergse sporthal niet meer aan de normale eisen voldoet en vreest hierdoor voor de veiligheid van leerlingen. Dat is te lezen in een brief die vandaag naar ouders/verzorgers is gestuurd.

“Deze sporthal (de Burgemeester Verdegaalhal) voldoet niet meer aan de eisen die gesteld worden voor het verzorgen van kwalitatief goed en veilig bewegingsonderwijs aan onze leerlingen en ook Arbo-technisch is het niet meer verantwoord dat onze collega’s er nog lessen verzorgen”, schrijft locatiedirecteur RenĂ© Oude Alink namens de sectie Lichamelijk Onderwijs.

St. Canisius gaat i.p.v. de uren in de Tubbergse sporthal, in de eigen gymzaal en enkele andere accommodaties binnen de gemeente les geven. Ook krijgen de leerlingen meer lessen gedurende de warmere maanden dan in de herfst en winter.

Onlangs liet de wethouder van Sport, Roy de Witte, nog weten alle vertrouwen te hebben in de nieuwbouw van een sporthal – ter vervanging van de Verdegaalhal. Canisius gaat ervan uit dat dit eind volgend jaar gerealiseerd is.
106285452972388704684172653051454937128717n
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen