‘Hopelijk einde aan drugsgebruik en overlast Tubbergse ijsbaan’

Foto:

Fietsers die uitgescholden worden, jongeren die baldadig dakpannen kapot maken en het vermoeden van drugsgebruik. Reden genoeg om de schuilhut bij IJsbaan Tubbergen bij te draaien en meer in het zicht te zetten. Aldus geschiedde.

Het bedrijf van sportschoolhouder Maurice Verveer staat naast de ijsbaan en kan ze wel wegkijken. “Bijna iedere avond zitten daar jongelui. Soms verneem je ze nauwelijks, maar mijn klanten moeten het af en toe ontgelden. Dan worden ze uitgescholden als ze er langs fietsen. Daar kan ik echt niet bij, zoiets. En waarschijnlijk gebeuren daar ook nog wel andere dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Mooi dus dat de plek nu iets minder aantrekkelijk wordt gemaakt, door de hut een stukje te verplaatsen. Werd ook wel tijd, maar ik ben er blij mee.”

‘Niks aan de hand’
De Tubbergse dorpsraad blijkt niet officieel op de hoogte van de verplaatsing. Lucy Stroot bestrijdt namens deze volksvertegenwoordiging ook dat er overlast door drugsgebruikers en jongeren is. “Natuurlijk zijn daar weleens jongeren aanwezig, maar waar niet? En waar moeten ze anders ook naartoe? Nee, het is niet meer dan normaal dat jeugd een eigen plekje zoekt. Dat doen ze kennelijk daar. Overigens vind ik het maar gek dat er in Nederland altijd maar aan de bel wordt getrokken bij een nieuw plan. Er is direct protest, terwijl men zich niet afvraagt hoe normaal het voor de andere partij is.”
Stroot is wel bekend met de verhalen die zich de ronde doen en beaamt dat er eens een dakpan gesneuveld is. “Zodra iemand in de krant loopt te schreeuwen over de meest mooie plannen en daarbij ook de ‘overlast’ bij de ijsbaan noemt, maar de politie vervolgens nooit iets ernstigs constateert, kunnen wij er niets mee. Wat is dan de waarheid? Van wie moeten wij uitgaan? Er zijn zeker wel drugsgebruikers in Tubbergen, in ieder dorp overigens, en dus ook mensen die het aanleveren. Maar maak het probleem niet groter. Overigens vermoed ik een bepaalde achterliggende gedachte bij de ene meneer die dit beweert.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen