Inwoners en ondernemers Vasse werken samen aan versterking lokale economie

Foto:

Hoe kun je ervoor zorgen dat een euro in Vasse zoveel mogelijk lokaal besteed wordt? Dat is het thema van de film ‘De Blauwe Euro’ die onlangs gemaakt is, samen met kinderen uit Vasse.

De blauwe euro vertelt het verhaal van een euro die blauw afgeeft als je deze in handen krijgt. Door deze euro in je eigen dorp uit te geven, kun je de weg traceren die de euro heeft afgelegd omdat iedereen blauwe vingers krijgt. Zo wordt zichtbaar hoeveel ondernemers uit je eigen dorp profiteren van jouw geld.

Bedrijvig Vasse
Met de film wordt het startschot gegeven voor een nieuw project: Bedrijvig Vasse. Bedrijvig Vasse is een idee dat door de bevolking en ondernemers van Vasse ‘bottom-up’ tot stand is gekomen.

Tijdens het opstellen van de Toekomstvisie Vasse, Dorpsplan Plus en de plannen rondom Duurzaam Vasse, is door de inwoners meerdere keren aangegeven dat een sterke lokale economie essentieel is voor de leefbaarheid van het dorp. Ook willen de inwoners dat het dorp evenwichtig blijft qua bevolkingsopbouw en jongeren in eigen dorp blijven wonen.

Jongeren behouden voor het dorp
Om jongeren in Vasse te houden, is het vooral noodzakelijk passend werk te kunnen aanbieden. De werkgroep Bedrijvig Vasse is opgezet om deze duurzaam sterke netwerkeconomie te creëren. Dit wil ze realiseren door enerzijds jongeren te stimuleren tot ondernemerschap maar anderzijds ook bestaande ondernemers te faciliteren met kennis en te stimuleren tot doorgroeien: ontwikkelen van nieuwe ondernemingen.

Businesscase
Met een financiële bijdrage van Provincie Overijssel wordt op dit moment een businesscase opgesteld om te onderzoeken of de plannen van Bedrijvig Vasse een haalbare kaart is. Het onderzoek naar de haalbaarheid van dit initiatief wordt uitgevoerd door Willem Kruidhof van het Twentse bureau Trends & Concepts. Belangrijk onderdeel van dit onderzoek vormt een internet enquête onder bewoners en belangstellenden. Hiervoor is vandaag een speciale internet site van start gegaan, waar informatie over het hoe en waarom van deze actie wordt gegeven en een link naar de enquête is opgenomen. De website wordt gevonden op www.bedrijvigvasse.nl.

Blauwe Euro
De film is gemaakt door Boxproductions en Rifka Schepers Communicatie naar een idee van Willem Kruidhof. We hebben op locatie gefilmd bij verschillende ondernemingen in Vasse, waarvoor dank! De kinderen die aan de film hebben meegewerkt: Ylfva Bekhuis, Lieke Booijink, Fides Bekhuis, Dieks Hannink, Jan Bekhuis, Mannes Hannink, Douwe Hannink, Hugo Dijkers, Noor Groothuis, Nicolai Oude Nijhuis, Thijs Bos, Luuk Dijkers, Lieke Bos, Amy Dijkers en Isa Dijkers.

still5

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen