Geen kerstmarkt in Tubbergen

Voor het eerst in ongeveer 10 jaar vindt er geen kerstmarkt plaats in Tubbergen. De winkeliers in het dorp zijn op dit moment druk bezig met de vormgeven van een nieuwe ondernemersvereniging. Het organiseren van een winterse markt vergt teveel tijd en kost ook nog eens aardig wat. Dat laat de commissie voor de kerstmarkt van de OVT (Ondernemersvereniging Tubbergen) desgevraagd weten.Hoewel er dan ditmaal eind december geen kerstmarkt in Tubbergen zal zijn op zaterdagavond, is er wel een extra koopzondag. Die is waarschijnlijk op 21 december, de laatste zondag voor de kerstdagen. Bas Gilles van Slagerij Hulshof: “Het kost best veel moeite en tijd om een kerstmarkt goed op poten te zetten. Omdat we nog met de vorming van de nieuwe organisatie zitten en er veel dingen gaande zijn in het dorp, denk bijvoorbeeld maar aan de sluiting en tegelijkertijd komst van een aantal winkels, hebben we besloten het een jaartje over te slaan. Ook kost het best veel moeite om voldoende kramen bemand te krijgen.”

Het betekent niet dat de centrumondernemers niets extra doen omwille van de Kerst. Gerald Hampsink van communicatie- en reclamebureau Hampsink.com: “De koopzondag zal echt wel in winterse sferen zijn en het dorp wordt dito aangekleed. Die wordt daarmee wel anders dan normaal op een koopzondag. Er zijn ook echt wel activiteiten, zoals de jaarlijkse kerstloterij en een kerstboom in het centrum. Maar gezien de kosten t.o.v. de moeite zullen we geen complete kerstmarkt organiseren. Overigens is de precieze invulling van de koopzondag op dit moment nog niet helemaal duidelijk.”
Horst in ’t Veld van De Jong & Laan in Tubbergen laat namens de nieuwe ondernemersvereniging OHT weten niet precies op de hoogte te zijn van hetgeen eerder binnen de OVT besloten is. “Wij gaan – als alles goed gaat – per 1 januari 2015 aan de slag. Het zou raar zijn als wij een besluit van de OVT terugdraaien, hoe vervelend het misschien ook is dat er geen kerstmarkt gaat plaatsvinden.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen