Jeroen Oude Hendriksman sleutelprins van gemeente Tubbergen

Foto:

Samen met adjudant Edwin Busscher zal niet alleen Harbrinkhoek en Mariaparochie onder het bewind van Jeroen Oude Hendriksman vallen, hij is tevens sleutelprins en in die zin regerend vorst over de gehele gemeente.

De bekendmaking van de nieuwe gemeentelijke sleutelprins kende expres een valse start. Uit Deurningen (gemeente Dinkelland) waren 2 oud-prinsen ‘heeelemaal’ naar Harbrinkhoek afgereisd om te verkondigen dat zij dit jaar het nieuwe koninklijk duo van de Dubbelkiekers zouden gaan vormen. Echter, niets bleek minder waar en na het uitdelen van enkele welgemikte steken kwamen dan toch eindelijk de echte prins en adjudant tevoorschijn: Prins Jeroen (Oude Hendriksman) en Adjudant Edwin (Busscher).
Prins Jeroen van de Dubbelkiekers (Harbrinkhoek/Mariaparochie) is getrouwd met Marian en is in het dagelijks leven commercieel manager bij Heisterkamp Transport te Oldenzaal. Hij staat bekend om zijn enorme betrokkenheid bij eigenlijk al het reilen en zeilen binnen de carnavalsvereniging. Niet voor niets is Oude Hendriksman al jaren opperstalmeester en vanuit die hoedanigheid bekend met alle facetten van een goed carnavalsfeest.
Adjudant Edwin is getrouwd met Wendy en werkt als bedrijfsleider bij Lansink Wegenbouw en Infra te Saasveld. Net als Prins Jeroen wordt hij gezien als pionier van de Dubbelkiekers en heeft hij zijn sporen binnen de vereniging meer dan verdiend.
Proclamatie
De lijfspreuk van Prins Jeroen en Adjudant Edwin luidt als volgt: Met de stroat vriej en slöttel in de haand trekt wiej de optocht deur Kiekerslaand.
Hun politieke statement is ‘Tubbig blif Tubbig’. Ze gaan voor een bruisend Tubbergen, zo las Prins Jeroen op richting zijn gehoor. Ook willen zij zich inzetten voor de natuurlijke speelberg in Harbrinkhoek en bijbehorende wasserette voor de smerige kleding van kinderen. Verder staan aanleunwoningen voor ouderen en de komst van een Primark naar het dubbeldorp op hun agenda.

Na de proclamatie en de lijfspreuk werden er enkele medailles uitgedeeld en vervolgens werd het feest in residentie Kampkuiper voortgezet. Prins Jeroen en Adjudant Edwin namen ondertussen vele felicitaties in ontvangst. Afsluitend op deze geweldige avond werden er aan het adres van de nieuwe Prins eieren gebakken. Traditioneel werden deze bereid door de oud-hoogheden Erik en Klaas-Jan.

dsc001045b15d
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen