De schoenentik

Foto:

Het schijnt een echt vrouwenkwaaltje te zijn: de schoenentik. Maar welk model is nou helemaal in en waar moet je absoluut niet meer op lopen? Paul en Tania Hamer zetten de leukste trends voor je op een rijtje.

Ultiem hoge naaldhakken, pumps met dunne bandjes en hoge laarzen. Het is een greep uit de trends die deze winter de revue passeren, maar niet allemaal even geschikt voor het Nederlandse weer. Gelukkig zijn er ook een hoop trends die je aankomende winter wel kan dragen.
De schoenen zijn dit seizoen vooral stoer en stevig. Veel stevige boots met ronde neuzen en forse hakken, maar ook de eenvoudige enkellaarzen zijn opvallend vaak uitgerust met stevige rubberzolen. Wat verder opvalt zijn de dierenprints die je bij alle soorten schoenen terugziet. Zowel bij de pumps, laarzen en sneakers, overal zie je de prints terugkomen. Zwart, bruin en taupe zijn veel voorkomende kleuren voor aankomend herfst- en winterseizoen. 
Sneakers
Afgelopen zomer begon iedereen ze te dragen. Zonder een paar sneakers in de kast hoorde je er als modemeisje echt niet meer bij. En dat is stiekem best fijn, want zo’n sporty schoen zit natuurlijk heerlijk en is ideaal voor een dagje shoppen. Zoals het nu lijkt zijn we die trend voorlopig nog niet kwijt. Deze winter kunnen we in ieder geval gerust over straat met een paar sportieve schoenen aan onze voeten. Kleine tip: zorg dat je ze goed impregneert voor de winter. Natte voeten doen het comfortabele gevoel ietwat teniet wanneer de temperatuur richting het nulpunt gaat.
 
Enkellaarsjes
In deze categorie vind je een heel uitlopend beeld. Het is dan wel geen nieuwkomer dit modeseizoen, ze zijn zowat iconisch voor de herfst! Laag uitgesneden, voorzien van opvallende ritsen, slank vormgegeven, in een spannend printje, met hoge hak of juist plat. In de elegantere lijnen (denk ook aan de kerst) vind je veelal zwart suède terug met plateauzooltjes. Enkellaarzen zijn er in allerlei variaties. Besluit je deze herfst te gaan voor enkellaarzen dan is dat een goede investering; je draagt ze waarschijnlijk vaak omdat ze makkelijk te combineren zijn. Het enkellaarsje is niet enkel voor de herfst ideaal, je hebt er meerdere seizoenen plezier van.
Pumps
Hoge hakken heb je er natuurlijk nooit genoeg van. Een leuk paar voor bij geklede outfits of bij stoere jeans, dat maakt je gehele outfit nog vrouwelijker. Hierbij valt de keuze in het najaar vooral op een naaldhak of blokhak.
Mode en trends
Waar enkele jaren geleden de spitse neuzen volop in de winkels stonden moeten ze nu echt gezocht worden. Waar de lange uitgewerkte laarzen stonden, staan nu de enkellaarsjes te etaleren. De hedendaagse mode gaat hard en de trends volgen elkaar snel op. Gelukkig houden Paul en Tanja Hamer u goed op de hoogte.
paul-en-tania-cd
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen