Ter Beek overspoeld met reislustige bezoekers

Menig lokale ondernemer kijkt dezer dagen een tikkeltje jaloers naar de taferelen bij Ter Beek in Tubbergen. De jaarlijkse Open Dagen van het bus- en vliegreisbedrijf staan weer volop in de belangstelling van vele naar een leuke vakantie hunkerende bezoekers, die het Tubbergse bedrijf van heinde en verre aandoen. Gisteren was de eerste van in totaal 3 ‘doldwaze’ dagen, waarbij alle maar enigszins beschikbare medewerkers bijspringen om klanten van de juiste informatie te kunnen voorzien. Niet zo gek dus dat zowel vandaag als gisteren de parkeerplaatsen voor en achter het markante gebouw vol met auto’s staan om iedereen te kunnen ontvangen. En binnen wordt haast gestreden om de laatste beschikbare stoelen.

Persoonlijke aanpak scoort

De op deze dagen langskomende cliëntèle van Ter Beek Reizen is vaak al meerdere keren mee geweest op een verzorgde (groeps)reis en laat zich bepaald niets wijsmaken. Maar zonder uitzondering wordt er met lof gesproken over de zeer informatieve reisgids en de persoonlijke belangstelling door buschauffeur c.q. andere medewerkers. Zo ook de familie Biekart uit Zwolle, die dit jaar 2 keer met Ter Beek een reis gaan ondernemen. “Corsica en ook nog naar het Zillertal, beide al perfect samengesteld voor ons. Ja, het kan niet op”, lacht de dame van het stel. “We krijgen zo een privé-presentatie op de eerste verdieping, dus wat wil je nog meer?”

Ook voor ‘speciale’ reizen, bijvoorbeeld geënt op Duitstalige volks- en schlagermusik, kan men bij de Tubbergse reisorganisatie terecht. Dat is de reden voor 3 echtparen uit de regio om zich vandaag eens bij Ter Beek te laten informeren. “We zijn al een keer of 5, 6 naar Tirol op muziekreis geweest. Dan gaan we 3 dagen lang naar een show, zo’n eentje die je weleens op televisie ziet met iets van 10.000 mensen in een tent, om dat soort gezellige muziek te beluisteren. En nog veel meer natuurlijk, want we gaan in totaal 7 dagen weg.”

Buschauffeurs als uithangbordje

Volgens planner en administrateur Frank Oude Breuil uit Albergen is de drukte ieder jaar zo fors, namelijk bestaande uit enkele honderden bezoekers. Uitgespreid over 3 dagen, dat wel. “Vanmiddag parkeren ook mensen bij het zwembad, omdat het anders qua auto’s niet meer past. Die lopen dat een klein stukje hierheen. We staan hier nu met zo’n 25 medewerkers, van de klusjesman tot administratieve krachten en de buschauffeurs. Want die laatste kan vaak al veel vertellen over de reis en mensen te woord staan bij vragen, mochten die er zijn. Eerst hadden we alleen mensen van kantoor ingezet, maar dat bleek al snel onvoldoende. Mensen willen namelijk weten met wie ze ergens heen gaan, wie hen rondleidt. Dat lijkt me ook logisch als je een weekje van huis bent. Daarom hebben we al snel de chauffeurs ingeroepen mee te helpen en dat blijkt een schot in de roos. Inmiddels zijn deze dagen ook bij een soort reünie, omdat je natuurlijk anderen herkent van vorige reizen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen