‘Vasser schouwburg’ locatie van heuglijk kinderconcert

Omdat Vasse een muzikaal dorp is, gezien de vele muziekgroepen en koren, hebben de Mariaschool en muziekvereniging St. Cecilia gemeend dit ‘muziekgevoel’ ook bij de jeugd zoveel mogelijk te stimuleren door muzieklessen in de klassen te verzorgen. Om dit initiatief financieel te ondersteunen is in 2013 voor dit project een aanvraag ingediend bij het Oranje Fonds met de naam ‘Muziek in het dorp’.

Het Oranjefonds vond de situatie in Vasse dusdanig uniek dat ze een subsidiebedrag hebben toegekend, waardoor de basisschool kinderen onder schooltijd en na schooltijd muzieklessen kunnen laten volgen. Eindelijk was het vandaag dan zover dat de leerlingen van groep 2 t/m 7 van de Mariaschool hun muzikale kwaliteiten ten gehore konden brengen. ’t Eschhoes was vanwege de gala-avonden omgetoverd in een schitterend versierde schouwburg. De jeugd kon zich uitleven in zang, slagwerk en blaasmuziek. Ouders, grootouders en andere belangstellenden waren in grote getale komen opdagen.

De zaal was dan ook nagenoeg geheel gevuld. De jongste groepen hadden het vooral in zang gezocht, vandaar de melodie ‘Wat zijn we zenuwachtig!’. Groep 4 had hun gezang kracht bij gezet met blokfluiten. Met een enkel foutje was het toch in deze ambiance en met zoveel enthousiasme overgoten, dat het een feest was er naar te kijken en te luisteren.

De oudere groepen waren verdeeld in een slagwerkgroep en een groep die de blaasinstrumenten bespeelden. Toen zelfs de zaal begon mee te klappen , was het hek van de dam. Het finalenummer ‘Kampvuurlied’, begeleid door de beide docenten Roy Hendriks en Robert Brookhuis, werd door alle aanwezigen meegezongen. Vooral de oma’s en de opa’s kon je er bovenuit horen.

Een geweldig initiatief van muziekvereniging, wat zeker voortgang zal vinden in de komende jaren. Het leek wel een professioneel optreden, en zeker ook iets wat de jeugd nog jaren zal heugen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen