Meetkunde-selfies zijn ‘hot’ op basisschool De Wiekslag

Foto: De Wiekslag

Gisteren deed de Tubbergse basisschool De Wiekslag mee aan de Grote Rekendag. Deze dag werd voor de 13e keer georganiseerd en is een initiatief van de Universiteit Utrecht en uitgeverij Malmberg.

Het thema was dit jaar ‘meetkunde en kunst’. Deze wiskundige thematiek werd natuurlijk verder uitgewerkt naar een manier die dicht bij kinderen ligt. Die waren de hele ochtend in alle groepen, en ook schoolbreed, bezig met allerlei wiskundige activiteiten. Ze waren dolenthousiast en gingen naar huis met het gevoel dat ze de hele dag gespeeld hadden. Spelend leren dus, zonder dat een kind het in de gaten heeft dat hij/zij ontzettend veel nieuws opsteekt.

De schoolleiding spreekt van een erg geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Meetkunde-selfies

De kleuters waren volop aan het plakken en knippen en bouwen en diverse ouders gaven hierbij ondersteuning. In de middenbouw werd er o.a. gewerkt met ‘keerkunst’. Op deze manier bouwden ze hun kennis over symmetrie uit. Er werd volop gestempeld met aardappelen.

In groep 6 maakten de kinderen kennis met keerkunst met cirkelbogen, prachtige creaties ontstonden. Het maken van meetkunde-selfies was helemaal ‘hot’ in de bovenbouw. Op onderstaande foto staat stuntman Hidde op de punten van een schaar. Ook leefden ze zich uit op het gebied van driedimensionaal straattekenen.

Op de website www.dewiekslag.nl en op Facebook staan nog meer foto’s van de activiteiten.

Schaar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen